Vyhráli poprvé venku
Klub

Vyhráli poprvé venku

Redakce

Boleslavští poprvé vyhráli na soupeřově hřišti. Podařilo se jim to v Jablonci, který sice hrál více než hodinu bez vyloučeného Špita, ale početní oslabení jim vydatně pomáhal dorovnat sudí Královec.

Boleslav přijela do Jablonce s mizernou bilancí na soupeřových hřištích, neboť na podzim ani jednou nevyhrála a získala jen dva body za dvě remízy. Bez podzimní výhry venku spolu s Boleslaví ještě byli Slavia Praha, Hradec Králové, Příbram a Teplice.
Boleslavi chyběli zranění Marek Kulič, Václav Ondřejka, Radek Šírl, Jan Chramosta, Ondřej Zahustel, Michal Smejkal a Adrian Rolko.

První poločas Boleslavští vyhráli. Jablonec se sice od první minuty tlačil před boleslavskou branku, ale mimořádné šance si nevypracoval. Jen Čížek ranou z pětadvaceti metrů přestřelil o pár centimetrů Millerovu branku.
Ve 22. minutě Nešpor důrazně napadal jabloneckého brankáře Špita, který jej podrazil, když doplatil na zbytečnou malou domů Nováka. Rozhodčí Královec se sice dlouho rozmýšlel, ale nakonec přeci jenom Špita vyloučil a nařídil penaltu.
Nekompromisní ranou ji ve 25. minutě proměnil ve vedoucí boleslavský gól Magera - 0:1.

O deset minut později Boleslav vedení zvýšila.
Ve 35. minutě´po Bořilově přiťuknutí vystřelil z hranice vápna Štohanzl, který trefil spodní kout jablonecké branky u levé tyče - 0:2.

Jablonečtí i v oslabení hráli vyrovnanou partii za podpory rozhodčího Královce, který byl při posuzování osobních soubojů evidentně přísnější na boleslavské hráče.
Ve 41. minutě zacentroval zdařile z levé strany Lafata a před brankou nehlídaný Piták hlavou překonal Millera - 1:2.
A tak skončil i první poločas.

Druhý poločas začal Jablonec s chutí a touhou po vyrovnání. „Do konce utkání jsem si nevšiml, že by hrál v deseti," pochválil nasazení severočeského soupeře boleslavský kouč Ladislav Minář.
Ve 49. minutě po rohu byl Jablonec blízko vyrovnání. Miller nedosáhl na centr a míč se od Pitáka odrazil vedle. Za dvě minuty po trestném kopu v mumraji před Millerovou brankou naštěstí pro Boleslav rozhodčí viděli ofsajd Jablonce.
V 57. minutě boleslavský Kysela zatáhl hru po pravé straně, parádně odcentroval a Sivrič v jasné gólové šanci hlavičkoval do brankáře Valeše.
V 61. minutě Pitákovu hlavičku vytlačil fantastickým zákrokem Miller na roh, po jeho rozehrání lapil tvrdou ránu Kovaříka.
V 64. minutě byl opět Jablonec blízko vyrovnání. Pitákův centr tečoval Johana do protipohybu Millera, míč se odrazil od levé tyče k Johanovi a ten ho definitivně odpálil do bezpečí.
V 74. minutě odcentroval z pravé strany nádherně Štohanzl a u vzdálenější tyče Nešpor ve skluzu doklepl míč do branky - 1:3.

Za dvě minuty však Boleslav vedla opět jenom o jeden gól.
V 76. minutě tvrdě vystřelil Loučka, přízemní ránu Miller vyrazil a Lafata bez přípravy s pomocí břevna snížil - 2:3.

Ve zbývající čtvrthodince se Jablonec snažil z posledních sil o vyrovnání a Boleslav proti oslabenému soupeři bránila jednogólové vedení. Uhájila ho a poprvé si připsala tři body ze soupeřova hřiště.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Jan Kysela, Johana, Dosoudil, Bořil (88. Ščuk) - Janíček, Brunclík - Mareš (46. Sivrič), Magera (59. Kúdela), Štohanzl - Nešpor.

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit - Eliáš (17. Vaněk), Marek Kysela, Beneš, Novák - Kopic (24. Valeš), Loučka, Čížek (82. Třešňák), Piták, Kovařík - Lafata.

Góly: 41. Piták, 76. Lafata - 25. Magera (penalta), 35. Štohanzl, 74. Nešpor

ŽK: Loučka, Piták - Magera, Johana, Brunclík, Miller, Bořil, Nešpor, Sivrič

ČK: Špit

Rozhodčí: Královec - Filípek, Marek

Diváků: 1612

Fanshop banner