V Třinci hráči trenéra Mináře velmi zklamali
Klub

V Třinci hráči trenéra Mináře velmi zklamali

Redakce

Přestože se v Třinci utkání osmifinále Poháru České pošty hrálo na nasáklém trávníku a za nepříznivě deštivého a chladného počasí, předvedli boleslavští fotbalisté výkony daleko za očekáváním, což trenéra Mináře hodně naštvalo.

Sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Ladislav Minář vedl mužstvo z pozice trenéra dosud v devíti utkáních (šesti ligových, dvou pohárových a jednom přátelském). Třetina jich skončila nerozhodným výsledkem 1:1. Žádná remíza jej však nezklamala a nerozčílila, jako ta v osmifinálovém pohárovém duelu na hřišti třetiligového Třince, která vůbec nesnese srovnání se stejným výsledkem proti pražské Spartě.
„Jsem velmi zklamaný výkonem jednotlivých hráčů i mužstva jako celku,"
řekl Ladislav Minář na úvod hodnocení třinecké remízy. „První poločas byl z naší strany bez potřebné kvality, protože hráči si snad mysleli, že jim bude stačit profesorský fotbal. O přestávce jsem na nich chtěl, aby hru zjednodušili. Ale teprve po inkasovaném gólu jsme si vytvořili převahu. Zaslouženě jsme vyrovnali a v pohárové matematice má pochopitelně vyrovnávací gól svoji váhu, ale chtěl jsem od mužstva více."

Třinecký trenér Miroslav Kouřil byl naopak se svým týmem spokojený. „Slova boleslavského trenéra Mináře potvrzují, že jsme byli důstojným soupeřem prvoligovému týmu. Na odvetu v Boleslavi se těšíme, i když bude těžká," pravil Miroslav Kouřil, který v závěru utkání šetřil síly třech nejdůležitějších hráčů pro víkendové třetiligové derby s Frýdkem-Místkem. „Bohužel jsme vedení neudrželi a dá nám fušku v odvetě vybojovat postup," dodal s úsměvem.

Jak trenéři vidí postupové šance před odvetou? „Po remíze v prvním zápase jsou šance stejné pro oba, takže padesát na padesát," řekl boleslavský Ladislav Minář. „Osmdesát na dvacet pro Boleslav, protože očekávám, že bude doma hrát opravdu naplno," mínil třinecký Miroslav Kouřil.

Fanshop banner