V pohárovém osmifinále pouze remizovali
Klub

V pohárovém osmifinále pouze remizovali

Redakce

V prvním osmifinále Poháru České pošty Boleslavští po promarněném poločasu sice přidali, přesto pouze remizovali a tak o postupujícím do čtvrtfinále se bude rozhodovat až v boleslavské odvetě.

Třetiligový soupeř začal s elánem. Ve 3. minutě po Kyselově chybné rozehrávce se do střelecké pozice dostal Gavlák, ale Johana mu ránu srazil na roh. O tři minuty později po dalším třineckém rohu střílel Cigánek vedle.
Boleslavští odpověděli až v 9. minutě. Johana založil útok, na jehož konci Sivrič vybojoval roh a po něm Opiela přestřelil. Úvodní třinecký nápor vyšuměl a boleslavských útoků přibývalo. Po Kuličově akci se nezdařilo Kyselovi zakončení. Kúdelův centr obránci srazili na roh. Bořilovu akci nezakončil Kulič, ale vzápětí Fillo, jehož ránu brankář vyrazil na roh.
Ve 23. minutě třinecký brejk završil Motyčka povedenou přízemní střelou, kterou Šeda vyrazil.
Ve 29. minutě třinecká defenzíva přežila bez úhony dva Kuličovy rohové kopy a o dvě minuty později dvě snahy Buluta o zakončení centrovaných míčů.
Ve 38. minutě Třinečtí vyrazili do dalšího brejku a Prokešovo zakončení srazil Dosoudil do rohu. O dvě minuty později se ve zmatcích uvnitř boleslavského vápna nepovedl Kúdelovi odkop a Motyčka z pěti metrů minul Šedovu branku. V poslední minutě poločasu přihrál Bořil přesně na nohu soupeře, jehož rychlý útok ukončil Eisman povedenou střelou a tu Šeda vyrazil.

Druhý poločas začal neodpískanou penaltou proti Třinci. Bořil po levé straně prošel přes dva protihráče až k malému vápnu, kde jej obránce podkopnul, ale sudí Plesar faul neodpískal. V době, kdy byl Bořil ošetřovaný mimo hrací plochu, ztratil Opiela trestuhodně na půlící čáře míč a umožnil Třinci útok do oslabené boleslavské obrany. Centr naštěstí stáhl Šeda.

V 53. minutě Fillovu přihrávku nezpracoval Opiela a tak Třinečtí zadarmo vyrazili do útoku. Po centru přes Johanu fatálně před brankou chyboval Bořil, kterému se nepovedl odkop a třinecký Hupka z pěti metrů prostřelil bezmocného Šedu - 1:0.

Gólem se Třinečtí uspokojili a Boleslavští probudili. Po dvou změnách v sestavě zpřesnili hru a zvýšili důraz. Zanedlouho vyrovnali, ale vítězný gól nedali.

V 67. minutě po přetaženém Bořilově centru se prosadil Bulut, který hlavičkou do dolního koutu u levé tyče skóroval - 1:1.

Zbývající část utkání se odehrávala převážně na třinecké polovině hřiště. Štohanzlův centr bez přípravy napálil Magera do beka. Po dalším Štohanzlově centru zleva nastřelil Bulut brankáře, kterého trefil i o chvíli později hlavou pro změnu po centru Kysely z pravé strany. Pět minut před koncem Bořilův centr těsně před Magerou odhlavičkoval stoper Třince a v předposlední minutě Kúdela vystřelil ze třiceti metrů a jen o pár centimetrů přestřelil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Dosoudil, Bořil - Kúdela, Opiela (83. Janíček) - Fillo, Kulič (59. Magera), Sivrič (59. Štohanzl) - Bulut.

Sestava FK Třinec: Lipčák - Lisický, Švec, Cigánek, Joukl - Malíř (67. Matoušek), Motyčka, Hupka, Eisman - Prokeš (64. Christu), Gavlák (79. Vlachovič).

Góly: 54. Eisman - 67. Bulut

ŽK:Lisický, Motyčka, Matoušek - Bořil, Janíček

Rozhodčí: Plesar - Gallo, Vysloužil

Diváků: 542

Fanshop banner