V úterý hrajeme pohár v Třinci
Klub

V úterý hrajeme pohár v Třinci

Redakce

První utkání osmifinále Poháru České pošty FK Třinec - FK Mladá Boleslav se hraje v úterý 6. listopadu od 14 hodin na třineckém stadionu Rudolfa Labaje. Na tomto stadionu Boleslav před pěti lety pohárový duel prohrála.

Původně se mělo hrát o týden dříve, ale v úterý 30. října bylo třinecké zasněžené a zmrzlé hřiště nezpůsobilé ke hře. Boleslavští k pohárovému utkání přistupují s podobnou důsledností, jako k mistráku v Gambrinus lize. Do Třince odcestují již v pondělí, to znamená den před utkáním. Základní sestavu by měli tvořit hráči s momentálně nejlepší formou.

Do aktuálního ročníku českého poháru vstoupila Mladá Boleslav až ve třetím kole. Postoupila přes druholigovou Čáslav po remíze 1:1 až zvládnutím penaltového rozstřelu 4:3. Za posledních deset let je to celkově šestý a v uplynulých třech ročnících třetí postup do osmifinále tuzemské pohárové soutěže, která se od počátku letošního kalendářního roku jmenuje Pohár České pošty.

Vedoucí tým Moravskoslezské fotbalové ligy FK Třinec v letošním poháru postupně vyřadil divizní Havířov na jeho hřišti 5:0, třetiligového rivala Hlučín také na jeho hřišti po remíze 1:1 v penaltové loterii 4:3 a prvoligový Baník Ostrava na svém hřišti 1:0.
Boleslavští nemají na Třinec příjemné pohárové vzpomínky. Na podzim 2007 po dobře rozjetém poháru výhrami v Libiši 5:1 a v Kolíně 4:0 vypadli v osmifinále, tehdy hraném jen na jediný zápas, právě v Třincem, kde prohráli 1:2.

Třetiligová příslušnost Třince je klamavým faktem a neodpovídá skutečné síle mužstva. Třinec do MSFL sestoupil letos z předposledního místa druhé ligy, kterou před tím hrál nepřetržitě šest let (2006-12). Ve své bohaté klubové historii (vloni oslavil devadesátiny) měl i prvoligová období. Československou I. ligu hrál pod názvem TŽ Třinec šest soutěžních ročníků (1963-64, 1970-73 a 1974-76). V českém poháru se v uplynulém desetiletí dostal nejdále v ročníku 2007-08, kdy po vyřazení Boleslavi nepřešel ve čtvrtfinále přes Slovan Liberec (0:3 a 2:2).

V letošní podzimní sezóně si Třinec s hráčským kádrem sestaveným převážně z fotbalistů místního regionu a vedeným trenérem Miroslavem Kouřilem vede velmi dobře. Po čtrnácti odehraných kolech je na čele tabulky MSFL. Nastřílel už čtyřiačtyřicet gólů, což činí průměr více než tři góly na jeden zápas. Doma neztratil ještě ani bod. Všech šest mistrovských zápasů hraných na stadionu Rudolfa Labaje vyhrál s celkovým skóre 25:7, když čtyři soupeře dokonale vypráskal. Žďár nad Sázavou 5:0, béčko Zlína 4:1, Uničov 7:2 a poslední říjnovou sobotu béčko Slovácka 7:0. V první listopadové sobotě vyhrál Třinec důležitý souboj o čelo tabulky na hřišti druhého Prostějova přesvědčivě 3:0.

Třinec je před střetnutím s Mladou Boleslaví v náramné formě, neboť čtyřikrát v řadě vyhrál. V posledním domácím utkání góly do slovácké sítě stříleli v prvním poločase Gavlák a Prokeš po dvou, Cigánek jeden, po přestávce po jednom gólu přidali Matoušek a Christu (penalta). V Prostějově před přestávkou skóroval Prokeš, po změna stran si prostějovský Pavlík dal vlastence a v předposlední minutě třineckou výhru zpečetil Eisman.
Na domácí mistrovské utkání s béčkem Slovácka se přišlo podívat 321, ovšem na pohár s Ostravou bylo zvědavých 2326 diváků. Na úterní pohárový duel s Mladou Boleslaví se Třinec těší s patřičným sebevědomím a lze očekávat zvýšený zájem fanoušků.

První utkání osmifinále Poháru České pošty

Středa 17. října FC Slovan Rosice - FC Slovan Liberec 1:4
Středa 31. října HFK Třebíč - 1. FC Slovácko 0:2
Středa 31. října FK Dukla Praha - SK Sigma Olomouc 0:1
Úterý 6. listopadu od 14 hodin FK Třinec - FK Mladá Boleslav

Úterý 6. listopadu od 14 hodin FK Ústí nad Labem - FK Baumit Jablonec
Středa 7. listopadu od 14 hodin Jiskra Domažlice - FK Teplice
Termín bude teprve upřesněn FC Hradec Králové - FC Viktoria Plzeň
Termín bude teprve upřesněn FC Vysočina Jihlava - AC Sparta Praha

Odvetné utkání osmifinále Poháru České pošty

Středa 31. října FC Slovan Liberec - FC Slovan Rosice 3:0

Fanshop banner