Boleslavský Minář měl z utkání smíšené pocity
Klub

Boleslavský Minář měl z utkání smíšené pocity

Redakce

Oba trenéři, boleslavský Minář i sparťanský Lavička, vyjádřili po fotbalové bitvě přání, aby se těžce zraněný Václav Kadlec co nejdříve uzdravil.

Sparťanského Kadlece se po srážce s Nešporem, jenž vyvázl se sedmi stehy na hlavě, odvezli do pražské nemocnice s podezřením na vážné poranění lebky.
„Přijeli jsme s cílem vyhrát a získat tři body. Dva body jsme ztratili, ale více nás mrzí, co se přihodilo Vaškovi Kadlecovi, všichni si přejeme, aby byl co nejdříve mezi námi,"
pronesl smutným hlasem sparťanský trenér Vítězslav Lavička.
„Chtěli jsme hrát hodně agresivně, měli jsme ve středu hřiště k tomu vhodné typy hráčů, ale žádný ze zákroků, z naší ani soupeřovy strany, nevybočil z fair play. Oběma týmům ublížila zranění z desáté minuty. Nešpor má sedm stehů na hlavě a asi proti Vencovi Kadlecovi dopadl daleko líp. Přejeme mu brzké uzdravení,"
poznamenal boleslavský trenér Ladislav Minář.

„Mám z utkání smíšené pocity. Měli jsme problémy se sestavení obranné čtverky. Postavili jsme ji z hráčů, kteří své úkoly zvládli a Spartu do vyložené šance nepustili, i když první půli Sparta vypadal silnější na balónu. Druhý poločas byla hra vyrovnaná, šli jsme zaslouženě do vedení a troufnu si říct, že vyrovnávací gól jsme Spartě darovali. Centrovaný balón šel mimo hřiště a Mareše situaci vyhodnotil špatně. Nebýt této školácké chyb, dohráli jsme utkání do vítězného konce," dodal boleslavský Minář.

Sparťanský kouč si na diplomaticky postěžoval na agresivní styl boleslavských fotbalistů. „Boleslavští stopeři i celý tým hráli velmi agresivně, možná někdy až na hraně, ale to nechť posoudí jiní. Chtěli jsme hrát fotbal a proti tak důsledné a zformované defenzívě to bylo složité. Mnohé souboje byly na hraně, ale respektujeme metr, jaký rozhodčí nasadili a fňukat nebudeme. Ale budeme mít hodně práce, dát se dohromady pro utkání Evropské ligy v Izraeli. V poločase jsem apeloval na hráče, že domácí jdou do soubojů na sto i více procent. Kluci se s tím popasovali, i když nezvládli situaci, ze které šli domácí do vedení. Podařilo se nám vyrovnat, protože kluci ukázali správný charakter, chtěli jsme v závěru využít početní výhody, ale druhý gól se nám už nepodařilo vstřelit," řekl k průběhu utkání Vítězslav Lavička.

Fanshop banner