Náročná bitva o body skončila jejich rozdělením
Klub

Náročná bitva o body skončila jejich rozdělením

Redakce

Po prvním poločase, kdy měla mírnou převahu Sparta, ve druhém dějství Boleslav soupeře přehrála a zaslouženě vedla. O vítězství ji připravila čtvrt hodiny před koncem penalta. Utkání nedohráli pro zranění hlav boleslavský Nešpor a sparťanský Kadlec.

Boleslavští postrádali čtyři stopery, když k dlouhodobě zraněným Rolkovi a Smejkalovi přibyli žlutě vykartovaní Johana a Dosoudil. Kvůli zranění chyběl i krajní obránce Šírl.
Sparta přijela do Boleslavi bez zraněného Matějovského a s obávaným forvardem Kweukem na lavičce náhradníků. Po deseti minutách přišly oba týmy o jednoho hráče. V hlavičkovém souboji se Nešpor s Kadlecem vzájemně zranili tak vážně, že nemohli pokračovat ve hře. Boleslavský Nešpor má sedm stehů na roztržené hlavě, sparťanský Kadlec byl s vážným poraněním lebky transportován do nemocnice.

První poločas byl neúprosnou bitvou s mnoha tvrdými osobními souboji a s minimem střeleckých příležitostí. Sparťané si v úvodní čtvrthodince vynutili tři rohové kopy, ale proti Millerovi a jeho parťákům z boleslavské obrany se nikdo v rudém dresu neprosadil. V největší šanci se ocitl Kulič, jež se ve 30. minutě prosmýkl sparťanskou obranou, ale když už se chystal ke střelbě, v poslední chvíli mu míč skluzem vypíchl Jarošík.
Až v nastavené dvouminutovce poločasu získali Boleslavští svůj první roh. Rozehrál ho Kulič a nepřesně hlavou zakončil Mareš. Ten se o pár vteřin později marně pokusil o střelbu. Zblokovali mu ji obránci Sparty.

Druhý poločas byla Boleslav aktivnější a dravější. Na chvíli ji zbrzdilo ošetřování Kúdely, ale oslabení ustála a nadechla se k neúnavnému útočení. V 53. minutě Ščuk přesným pasem rozběhl Štohanzla, jehož zakončení však bylo nedůrazné.

V 56. minutě kopal Kulič rohový kop, pro Boleslav teprve třetí v zápase, a k zakončení se dostal Janíček. Jeho ránu Vaclík vyrazil před sebe a Mareš už rozvlnil síť sparťanské branky - 1:0.

Kdo čekal tlak Sparty v touze po vyrovnání, nedočkal se. Krejčí z dálky minul branku, ale nic víc Sparta dlouho nevymyslela. Naopak Boleslavští zvýšili obrátky. Přetažený Brunclíkův roh hlavičkoval před branku Magera, ale Vaclík už nikoho z boleslavských hráčů k míči nepustil. V 65. minutě po Brunclíkově trestňáku a Marešově přiťuknutí těsně minul pravý horní růžek Vaclíkovy branky Janíček. O dvě minuty později se Sparta neprosadila z rohu a boleslavský brejk zakončil Štohanzl střelou do beka a vzápětí Mareš do Vaclíka.

V 75. minutě si rozhodčí Ardeleánu vymyslel trestný kop za souboj Kúdely s protihráčem u postranní lajny. Při jeho rozehrání ve strkanici před boleslavskou brankou padl na zem sparťanský Balej, načež Ardeleánu dokonal své dílo nařízením penalty a vyloučením Mareše, jenž se s Balajem strkal. O chvíli později ještě žlutě napomenul protestujícího Janíčka.
V 76. minutě Hušbauer proměnil pokutový kop ve vyrovnávací gól - 1:1.

Oslabená Boleslav se nevzdala. V 78. minutě svižný útok završil Kysela přízemní bombou, kterou Vaclík od levé tyče vytáhl na roh. Po jeho rozehrání byl uvnitř pokutového území faulován Ščuk, ale rozhodčí tentokrát penaltu neviděl.
V 82. minutě se Krejčí zbavil kličkou Janíčka a z necelých dvaceti metrů nastřelil břevno boleslavské branky. O dvě minuty později zmatky před boleslavskou brankou utnul rázným odkopem Kysela. V 88. minutě centr Krejčího zakončoval z otočky Kweuke a střelu z necelých deseti metrů Miller chytil. Tlak Sparty před koncem utkání Boleslav přežila a uhájila alespoň jeden bod, i když si zasloužila všechny tři.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Janíček, Kúdela, Bořil - Brunclík (86. Fillo), Ščuk - Mareš, Magera, Štohanzl - Nešpor (12. Kulič, 90. Sivrič).

Sestava AC Sparta Praha: Vaclík - Zápotočný (70. Kweuke), Švejdík, Jarošík, Pamič (46. Polom) - Kadlec (11. Jirásek), Holek, Hušbauer, Krejčí - Balaj, Kadeřábek.

Góly: 56. Mareš - 76. Hušbauer z penalty

ŽK: Mareš, Kulič, Janíček - Holek, Zápotočný

ČK: Mareš

Rozhodčí: Ardeleánu - Pospíšil, Jan Paták

Diváků: 4348

Fanshop banner