Hráčem měsíce října bude jeden z tria Beneš, Horváth a Kadlec
Klub

Hráčem měsíce října bude jeden z tria Beneš, Horváth a Kadlec

Redakce

Jeden obránce, jeden záložník a jeden útočník se ocitli v užší nominaci na Hráče měsíce října. Vítěze dalšího pokračování nové ankety pořádané Ligovou fotbalovou asociací (LFA) zvolí fotbaloví fanoušci z trojlístku Vít Beneš (Baumit Jablonec), Pavel Horváth (Viktoria Plzeň) a Václav Kadlec (Sparta Praha). Usnesla se na tom pětičlenná expertní skupina ankety Hráč a trenér měsíce.

V průběhu měsíce října byla odehrána jen tři kompletní ligová kola, po nichž se v čele tabulky usadil Jablonec, který má mezi nominovanými svého zástupce. „Nebýt Benešova gólu v zápase v Plzni, na prvním místě by teď nebyl," vyzdvihuje přínos ofenzivně naladěného zadáka ze severu Čech jeden z porotců, Filip Saiver.
Také plzeňský kapitán Horváth si o místo mezi nominovanými řekl především svým výkonem v ostře sledovaném duelu Západočechů s Jabloncem. Na ten dokázal navázat v dohrávce 12. kola v Českých Budějovicích.
U Kadlece pak byla oceněna zlepšená forma a práce pro mužstvo. „Dostal se do herní pohody a prosazuje i se střelecky," chválí sparťanského mladíka bývalý hráč Letenských Jiří Novotný.
Od dnešního dne se do ankety Hráč měsíce října mohou zapojit fotbaloví fanoušci na internetové stránce www.hracatrenermesice.cz. Hlasování potrvá týden a po jeho skončení bude oznámeno jméno vítěze.

Lavička, Marko a Pivarník nominováni na Trenéra měsíce října

Pražská Sparta má zaděláno na double. Vedle Václava Kadlece hájí její barvy v anketách Ligové fotbalové asociace (LFA) i kouč Vítězslav Lavička. Ten byl nominován na Trenéra měsíce října. O přízeň fotbalových fanoušků se budou ucházet také Karol Marko z Příbrami a Roman Pivarník z Olomouce, který je v nominaci podruhé za sebou.
Trojici trenérů vybrala pětičlenná expertní skupina ankety Hráč a trenér měsíce. Vyhodnotila přitom dění na ligových trávnících ve třech říjnových kolech.
Lavičkův tým uhrál v uplynulém kalendářním měsíci sedm bodů a byl nejúspěšnější ze všech. „Sparta se během října dotáhla na špičku tabulky," uvádí člen expertní skupiny Michal Hrdlička.
V popředí se pohybuje i Pivarníkova Olomouc, která uzavřela říjen se stejným bodovým účtem jako Sparta.
Na opačném pólu se zvedá Příbram, jejíž kouč Marko skvěle připravil své svěřence na domácí duely s Plzní a s Ostravou a vytěžil z nich šest bodů. Filip Saiver to označil za „Velkou říjnovou příbramskou revoluci".
Počínaje dneškem dostávají v anketě prostor fotbaloví fanoušci, kteří svými hlasy na internetové stránce www.hracatrenermesice.cz určí Trenéra měsíce října. Hlasování potrvá týden a pak bude odtajněno jméno vítěze.

Fanshop banner