Výhru ztratili zbytečnou penaltou
Klub

Výhru ztratili zbytečnou penaltou

Redakce

Boleslavští v podzimním programu Juniorské ligy potřetí za sebou nevyhráli, i když proti slávistické juniorce o vítězství přišli až šest minut před závěrečným hvizdem.

Od první minuty oplývali hráči obou týmů bojovností na úkor přesnosti. První poločas začal střelou boleslavského Bastera těsně nad. Slávisté se o chvíli později málem dostali do první šance po Zbrožkově kiksu, naštěstí brankář Knobloch včas vyběhl mimo vápno a míč před protihráčem ukopl. V 17. minutě Ščuk obloučkem za obranu našel Filla, ten vyhrál souboj s brankářem, ale jeho střelu do opuštěné branky vykopl Čepelák. Ve 21. minutě po Kyselově centru zkoušel Fillo zakončení nůžkami přes hlavu, vysoko však přestřelil. V následující minutě slávistický Kovařík vypálil z dálky těsně vedle boleslavské branky. V té době Pražané získali mírnou převahu, neboť zpřesnili kombinaci. V závěru poločasu Boleslavští přidali a hru vyrovnali.
Ve 24. minutě Bulutovu přihrávku uvnitř trestného území zpracoval Baster a nastřelil bránícího hráče. Ve 33. minutě Opielův trestný kop od pravé postranní lajny výborně hlavičkoval Zbrožek, ale z šance byl pouze roh. Po jeho rozehrání nastřelil Šťastný beka. Důsledně atakujícího Filla nastřelil brankář Berkovec a nepovedený odkop se odrazil mimo odkrytou branku. Na druhé straně pronikl před boleslavskou branku Hrubý a míč z jeho kopačky proletěl přes šíři celého brankoviště.

Druhý poločas odstartovala lépe Boleslav.
V 53. minutě Kysela autovým vhazováním rozběhl po pravé straně Buluta, jenž přihrál před branku Fillovi, který podle brankáře skóroval - 1:0.

Za dvě minuty mohla Boleslav přidat druhý gól. Bulut založil útok, v jehož finále Opiela přihrávkou nastřelil protihráče a z nadějného útoku nic nebylo. V 66. minutě střílel Mižič nad branku. V 70. minutě Ščuk parádním pasem poslal do brejku Buluta a ten podle vyběhnuvšího gólmana trefil jen levou tyč. Boleslavští zůstali i nadále u míče, bohužel Fillovo zakončení srazil do rohu obránce. V 76. minutě Ščuk ranou bez přípravy sestřelil slávistického beka, načež brankář snadno míč chytil.

V 84. minutě vletěl do boleslavského vápna Malchárek a přestože byl mimo střelecký úhel, tak jej brankář Knobloch podrazil. Nařízenou penaltu s jistotou proměnil Hrubý - 1:1.

V předposlední minutě Baster překvapil střelou z dálky, kterou brankář Berkovec s obtížemi vytlačil přes břevno na roh. V poslední minutě Pražané srazili kličkujícího Filla a ten následný trestný kop poslal hodně mimo branku Slavie. Na nerozhodném výsledku se už nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Kysela, Zbrožek, Martin Šťastný, Tvrdý (46. Hošťálek) - Ščuk, Baster - Mižič (65. Honc), Opiela, Fillo - Bulut.

Sestava SK Slavia Praha U21: Berkovec - Dostál (80. Šittich), Čepelák, Kolařík, Sudek - Mikula, Bazal, Šimeček (55. Vondráček, 90. Zámečník), Hurka (61. Malchárek) - Hrubý, Veselý (46. Červenka).

Góly: 53. Fillo - 84. Hrubý (penalta)

ŽK: Fillo, Kysela, Opiela, Knobloch - Kolařík

Rozhodčí: Trávníček - Tacina, Kotík

Diváků: 125

Fanshop banner