Zabojovali a zabodovali
Klub

Zabojovali a zabodovali

Redakce

Boleslavští po bojovném a svižném výkonu zaslouženě porazili Brno, i když střeleckého trápení se úplně nezbavili. Těsné vítězství neodpovídá množství šancí, které si vypracovali především v prvním poločase.

Boleslavští do utkání vstoupili bojovně s viditelnou snahou utnout sérii neúspěšných zápasů. První poločas měli herní převahu, ale vyjádřili ji pouze jedním gólem, i když šancí měli mnohem více. Nejprve dvakrát přestřelil brněnskou branku Nešpor, poprvé v 5. minutě, když brankář Petr v souboji s Magerou neudržel míč v rukavicích, a podruhé o minutu později po Štohanzlově centru z pravé strany.
Brněnští odpověděli v 9. minutě ostrou střelou, kterou Miller zvládl, a ve 13. minutě Mezlíkovu zakončení v poslední chvíli zabránil Dosoudil.

Ve 14. minutě z levé strany odcentroval Nešpor a u vzdálenější tyče nejvýše vyskočil Magera. Hlavičkou přes šířku branky překonal brankáře Petra, ale do sítě míč u pravé tyče definitivně doklepl Štohanzl - 1:0.

Uprostřed první půle se v rozdílných rolích předvedl Mareš. Nejprve nepřesnou přihrávkou založil brněnský útok, který zastavil až v boleslavském vápně Dosoudil skluzem proti střílejícímu Halaškovi. Ve 28. minutě na Marešův chytrý oblouček před brněnskou brankou nedosáhli Magera s Nešporem. A ve 32. minutě Mareš famózně prokličkoval přes tři soupeře až na brněnské malé vápno, kde přihrál Nešporovi, jenž tísněn bekem branku netrefil.
Ve 35.minutě parádní Mezlíkovu bombu Miller vyrazil.
V závěrečné pětiminutovce poločasu přežila brněnská defenzíva boleslavský tlak jen se štěstím. Ve 40. minutě čelila dvěma rohovým kopům, po druhém z Brunclíkovy kopačky Johana hlavičkoval do tyče. Ve 42. minutě po spolupráci s Nešporem běžel Magera sám na brankáře Petra, který jeho střelu vyrazil na roh. Tomu se Brno ubránilo za cenu dalšího rohu a po něm Johana hlavičkoval těsně vedle.

Do druhého poločasu se Brno vrátilo o poznání živější a Boleslavští už tolik nedominovali, jako v prvním dějství. Přesto měli více příležitostí ke zvýšení vedení, než soupeř k vyrovnání. K tomu měli Brněnští blízko ve 48. minutě, kdy centr Paška proskákal boleslavským brankovištěm. Největší brněnskou šanci druhého poločasu zahodil v 56. minutě Halaška hlavičkující po Zavadilově centru těsně vedle pravé tyče.
Přestože se zhoršovalo počasí a déšť houstnul sněhový vločkami, tempo hry nepolevovalo. Akce se přelévaly z jedné strany na druhou. Brněnský Pašek střílel mimo. Boleslavský Mareš pálil těsně nad. Po Šírlově trestňáku v 59. minutě hlavičkoval Johana nepřesně. O pět minut později se ke střelbě opět dostal Mareš a levačkou jen těsně minul pravou tyč. Neujala se ani střela Brunclíka. V dramatickém závěru Boleslav těsné vedení uhájila a radovala s z vítězství a plného bodového zisku. Radost však kalí čtvrtá žlutá napomínání stoperů Johany a Dosoudila, kteří v příštím ligovém kole proti pražské Spartě budou v trestu a tudíž mimo hru.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Bořil, Johana, Dosoudil, Šírl - Brunclík, Janíček (77. Kúdela) - Mareš, Magera (72. Sivrič), Štohanzl - Nešpor (90. Fillo).

Sestava FC Zbrojovka Brno: Petr - Pašek (83. Glaser), Brabec, Pernica, Husár - Mezlík, Šoljič (65. Kaufman), Zavadil, Lutonský - Halaška (57. Přerovský), Škoda.

Gól: 14. Štohanzl

ŽL: Johana, Dosoudil, Brunclík, Sivrič - Mezlík

Rozhodčí: Nenadál - Dobrovolný, Pilný

Diváků: 1325

Fanshop banner