Nečekaně doma podlehli Slovácku
Klub

Nečekaně doma podlehli Slovácku

Redakce

Boleslavští dorostenci prohráli domácí utkání, ve kterém postrádali čtyři zraněné ze základní sestavy, ale také přesnou mušku a nezbytné válečnické štěstí.

První poločas se lépe povedl hráčům Slovácka. Už ve 3. minutě se Fojtášek probil přes stopery do boleslavského trestného území a pravačkou prostřelil brankáře Bráta - 0:1.

Boleslavští si až pět minut po inkasovaném gólu vynutili první rohový kop, po jehož rozehrání ve zmatcích před slováckou brankou se nikdo neprosadil proti valu bránících hráčů.

V 19. minutě Hodač vedl míč přes šířku hřiště a marně hledal vhodný plac pro zakončení, až z levé strany odcentroval před branku. Fidrich si uvnitř vápna míč zpracoval a z otočky umístil po zemi k levé tyči - 1:1.

Boleslavští měli mírnou herní převahu, ale Slovácko předvádělo nebezpečné útoky. Střelu slováckého Machače ze třiceti metrů Brát vyrazil na roh. Po jeho rozehrání u vzdálenější tyče Břečka nepřetlačil Bráta. Ve 38. minutě ránu z dálky boleslavského Křapky snadno Vejmola chytil a o dvě minuty později po centru z levé strany zakončoval bez přípravy Pajer nad.

Když už se zdálo, že poločas skončí nerozhodně, Slovácko skórovalo. Z levé strany Machač zacentroval před boleslavskou branku a u vzdálenější tyče Fojtášek přehlavičkoval dva boleslavské hráče. Míč se od břevna sklouzl za brankovou čáru - 1:2.

Druhý poločas Boleslavští začali podobně nešťastně jako skončili první. Po návratu z kabiny hýřili aktivitou a soupeře přitlačili k jeho brance. Bohužel cestu k ní si neotevřeli a Slovácko z prvního vydařeného brejku po přestávce zvýšilo vedení.
Bráta v 55. minutě prostřelil Směřička - 1:3
.
Za tři minuty Fojtášek opět překonal Bráta, ale protože hlavičkoval z ofsajdového postavení, rozhodčí gól neuznal.

Boleslavští nesložili zbraně a neúnavně útočili. Ke zvratu utkání však postrádali klid v rozehrávce, přesnost a důraz v koncovce a větší porci štěstí. V 60. minutě Pajerův centr obrana soupeře odvrátila jen v boleslavskému útočníkovi a ten střelou z úhlu trefil brankáře. O dvě minuty později Geisslerův centr hlavičkoval z malého vápna Vraštil do náruče gólmana Vejmoly. V 68. minutě Fojtášek zatáhl slovácký útok po levé straně a na jeho centr Slaný jen těsně nedosáhl u bližší boleslavské tyče. Vzápětí na druhé straně hlavičkoval z nadějné pozice Vraštil vedle branky. V 75. minutě Slaného přízemní ránu vytlačil Brát na levou tyč.

V závěrečných minutách byl boleslavský tlak neplodný a tak Slovácko po skalpu vedoucího družstva dorostenecké ligy Teplic získalo všechny tři body i v Boleslavi, aktuálně druhém týmu ligového pořadí.

Sestava FK Mladá Boleslav: Brát - Geissler, Křapka, Hůlka (62. Kozma), Živnůstka (57. Lacek) - Kateřiňák, Eliáš - Hodač (28. Kubelka, 70. Holeček), Vraštil, Fidrich - Pajer. Pro čtrnácté ligové kolo byli boleslavští dorostenci oslabení o ofenzivní hráče Klobásu, Kocourka, Prieložného a brankáře Výdu, kteří nemohli hrát ze zdravotních důvodů.

Sestava 1.FC Slovácko: Vejmola - Směřička (56. Slaný), Bucala, Břečka, Rusňák (46. Groulík) - Palička, Michan (87. Tesař), Ťok, Machač (76. Holík) - Janečka, Fojtášek.

Góly: 19. Fidrich - 3. a 45. Fojtášek, 55. Směřička

ŽK: Kateřiňák, Hůlka, Pajer - Machač, Ťok

Rozhodčí: Bílek - Černý, Roth

Diváků: 125

Fanshop banner