Nezvládli závěrečnou přesilovku a prohráli
Klub

Nezvládli závěrečnou přesilovku a prohráli

Redakce

Boleslavští podruhé prohráli a podobně jako v předchozím zápase na jihu Čech nezvládli závěrečné minuty mistrovského utkání. Tentokrát jim nepomohla ani přesilovka při vyloučení jabloneckého hráče.

V úvodní desetiminutovce si Jablonečtí vynutili dva rohy a na její závěr nepřesně vystřelil boleslavský Baster.
13. minuta byla nešťastná pro Mladou Boleslav. Z přihrávky Justa se trefil po zemi k tyči Štemberk - 0:1.

Po vedoucím gólu dostali Jablonečtí chuť na další. Štemberk si v brejkové situaci ukopl míč a o chvíli později vystřelil Just ukvapeně mimo branku.
Ve 24. minutě dali Boleslavští gól, ale rozhodčí Lerch ho neuznal v domnění, že byl jablonecký brankář ve vzdušném souboji faulován, ale on se srazil se spoluhráčem. O tři minuty později po akci z pravé strany nedosáhl Rozsíval ve skluzu na míč před odkrytou libereckou brankou. Neuspěl ani Baster ranou z osmnácti metrů a trestný kop Mehanoviče rázně vyboxoval Fendrich od jablonecké branky.
V závěru první půle Vukovič hlavičkoval po pátém rohovém kopu Jablonce nepřesně a po Justově akci z pravé strany zakončení Vukoviče zázračně zlikvidoval brankář Knobloch. Ve 45. minutě vnikl Horák zleva do jabloneckého vápna a z jeho přihrávky vystřelil bez přípravy Mehanovič jen do bránícího soupeře.

Druhý poločas začali Boleslavští aktivněji, ale bez efektu. Po jalové boleslavské čtvrthodince Jablonečtí hru vyrovnali. V 60. minutě Justův trestný kop snadno zvládl Knobloch. Na druhé straně v 66. minutě také Láncz trefil připraveného brankáře. V 71. minutě Justův přízemní centr proletěl napříč brankovištěm. V 75. minutě Lánczovu akci z pravé strany zakončil Honc střelou bez přípravy do padajícího gólmana Fendricha. V 84. minutě Knobloch kryl Vukovičům střelecký pokus. To už hráli Boleslavští přesilovku, neboť jablonecký Linka po druhém žlutém napomenutí odešel předčasně do sprchy.
V 85. minutě vyrovnal Zbrožek nevídanou bombou z dobrých dvaceti metrů přesně do levé šibenice - 1:1.

Další boleslavský gól byl na cestě vzápětí po vyrovnávacím. Rozsíval elegantním prodloužením centru našel Bastera, který propásl vhodnou chvíli k zakončení a z nadějné situace nic nebylo.
V 88. minutě po centru od pravé postranní lajny na malém vápně mezi dvěma boleslavskými obránci úspěšně hlavičkoval Vukovič k levé tyči - 1:2.

Závěrečná snaha Boleslavi zachránit alespoň jeden bod byla marná.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Hošťálek (45. Šimek), M.Šťastný, Zbrožek, Tvrdý - Rozsíval, Láncz - Mižič (87. Pajer), Mehanovič (72. Honc), Baster - Horák (87. Kubelka).

Sestava FK Baumit Jablonec U21: Fendrich - Helm, Simerský, Štochl, Vaníček - Pavlata, Linka - Štemberk (79. Skwarczek), Haurdič (40. Vukovič), Just (90. Šídlo) - Třešňák (89. Landovský).

Góly: 85. Zbrožek - 13. Štemberk, 88. Vukovič)

ŽK: Tvrdý - Linka, Simerský, Vukovič

ČK: Linka

Rozhodčí: Lerch - Štěrba, Pechanec

Diváků: 105

Fanshop banner