Nestřílí góly a tak zákonitě prohrávají
Klub

Nestřílí góly a tak zákonitě prohrávají

Redakce

Boleslavští podruhé v ligovém utkání prohráli, aniž skórovali. Přestože v některých momentech Liberec přehrávali, gólově se neprosadili a zůstávají ve spodní třetině ligového pořadí.

Boleslavští odcestovali na sever Čech bez Šírla potrestaného za čtyři žlutá napomínání v podzimní sezóně. Trenér Minář k utkání nenominoval Mageru, který o den dříve kopal za kolínskou farmu třetiligový mistrák.

V prvním poločase řídce obsazené tribuny viděly oboustranně opatrnou hru. Nelichotivé postavení obou týmů v dolní polovině ligové tabulky jim velelo nedopustit se chyby. Čtvrthodina uplynula bez vzruchu za mírné boleslavské převahy. Ve 22. minutě předvedli Boleslavští parádní útok. Brunclík přihrál kolmo Kúdelovi, ten ještě lépe posunul Marešovi a jeho přízemní centr zakončil Nešpor. Gólman Bičík gólovou střelu vyrazil na roh. O minutu později se Nešpor ocitl v další nadějné pozici a opět jej Bičík vychytal za cenu rohu. Na boleslavské šance odpověděli Liberečtí povedenou střelou Delarge, s níž měl Miller hodně starostí, naštěstí vyražený míč odkopl do bezpečí Janíček. Ve 33. minutě Vácha těsně přestřelil Millerovu branku. V závěru poločasu Boleslav vytvořila tlak na libereckou branku, ale neefektivně. Fillo netrefil branku a Mareš hlavičkoval také vedle.

Druhý poločas začali Boleslavští dobře, ale elán i kombinační jistotu pozbyli inkasovaným gólem.
V 52. minutě boleslavská defenzíva dopřála Štajnerovi čas a prostor, aby přesně přihrál vpravo Šuralovi a jeho přízemní centr u vzdálenější tyče doklepl do boleslavské branky Delarge - 1:0.

Liberečtí převzali taktovku hry a přidali důležitý druhý gól.
V 66. minutě Vácha málo vídanou pumelicí z více než dvaceti metrů nedal Millerovi šanci - 2:0.

Boleslavští se ve zbylém čase nutili do útočení, ale postrádali přesnost v přihrávkách a štěstí v koncovce. Dokonalým obrazem momentální střelecké bídy byla šance v 86. minutě. Kulič chytře a přesně rozehrál trestný kop, na který si uvnitř libereckého vápna naběhl Johana a pravačkou bez přípravy zakončil. Brankář Bičík však famózním zákrokem svoji branku uchránil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Johana, Dosoudil, Bořil - Kúdela (81. Bulut), Brunclík - Fillo (74. Kulič), Sivrič, Mareš (65 Štohanzl) - Nešpor.

Sestava FC Slovan Liberec: Bičík - Kušnír, Karišík, Kelič, Fleišman - Šural (89. Nezmar), Vácha, Janů, Delarge - Štajner - Rabušic (68. Blažek).

Góly: 52. Delarge, 66, Vácha

ŽK: Kušnír - Mareš

Rozhodčí: Jech - Filípek, Urban

Diváků: 3270

Fanshop banner