Kulič a Nezmar nejlepšími střelci ve vzájemných zápasech
Klub

Kulič a Nezmar nejlepšími střelci ve vzájemných zápasech

Redakce

V Gambrinus lize se o body Mladá Boleslav střetla se Slovanem Liberec šestnáctkrát v uplynulých osmi soutěžních ročnících. Boleslav vyhrála šestkrát, Liberec osmkrát a nerozhodně skončila jen dvě utkání.

Ze šestnácti střetnutí se ani jedno nehrálo bez gólů. Na vysokém střeleckém průměru (3,875), se podílely oba týmy. Celkové skóre 28:34 je pro Boleslav nepříznivé.

V ligových zápasech Boleslavi s Libercem se střelecky nejvíce činili boleslavský Marek Kulič a liberecký Jan Nezmar, oba dali do soupeřovy branky po šesti gólech. Polovinu ze svých šesti přesných zásahů dal Kulič na jaře 2006, když hattrickem vystřílel Boleslavi stříbrnou příčku v Gambrinus lize a premiérový postup do evropského poháru.
Druhým nejúspěšnějším boleslavským střelcem proti Liberci je Jan Kysela se třemi góly. V libereckém dresu se do boleslavské branky třikrát trefili Jiří Štajner a Andrej Kerič.
Pro boleslavské fotbalisty je liberecký trávník čtyři roky zakletý. Poslední tři zápasy na něm prohráli. O tři góly na podzim 2009, o čtyři góly na jaře 2011 a o jeden letos na jaře při krutém celkovém poměru gólů 1:8.

Mladá Boleslav v uplynulém soutěžním ročníku 2011-12 ztratila s Libercem všechny body. Na podzim 2011 doma podlehla 1:4 a na jaře 2012 přišla o téměř jistou výhru kuriózně dvěma góly inkasovanými v nastaveném čase. Má tedy severočeskému soupeři co odvádět.

Fanshop banner