Po prohře na jihu Čech klesli z druhého na čtvrté místo
Klub

Po prohře na jihu Čech klesli z druhého na čtvrté místo

Redakce

Po sedmi neprohraných zápasech boleslavskou juniorku přemohli Jihočeši, kterým vyšel první poločas. V závěrečném půlhodinovém tlaku Boleslavští nevyrovnali a navíc v nastavení dostali rozhodující gól.

První poločas začali výborně Budějovičtí, neboť z první útočné akce šli do vedení.
Ve 4. minutě kombinační spolupráci trojice Kabele, Radou, Hronec završil gólovou střelou Slavík - 1:0.

Boleslavští se sice brzy vzpamatovali a vyrovnali hru, ale do nadějné koncovky se nedostávali. V 15. minutě dobře střílel budějovický Vaněk, ale tentokrát Knoblocha nepřekonal. O dvě minuty později boleslavská obrana přežila bez větších obtíží první rohový kop. Boleslavští svůj první roh kopali až po půlhodině hry a také bez efektu. První slibněji vypadající střeleckou pozici Boleslavi měl Horák, nastřelil však budějovického kapitána Kabele.

Druhý poločas začal budějovickou šancí, Vaněk naštěstí hlavičkoval vedle. V 50. minutě Radouch vystihl boleslavskou rozehrávku a se spoluhráčem Vaňkem vyrazili do brejku, který Radouch završil střelou do připraveného Knoblocha. V 54. minutě střelu boleslavského Horáka v pohodě brankář Rojík kryl. O dvě minuty později na druhé straně Kabele překopl boleslavskou branku z trestňáku. V 62. minutě Knobloch včasným vyběhnutím zmařil příležitost Vaňkovi. Za pět minut si poradil i se střelou Hronce. V 70. minutě Mehanovičovu technickou ránu z trestného kopu vytáhl Rojík ze šibenic na roh. Po jeho rozehrání závar před brankou Budějovičtí přežili bez následků jen s vekou dávkou štěstí.
S blížícím se závěrem utkání zvyšovali Boleslavští svoji ofenzivní aktivitu a vyrovnání viselo ve vzduchu. Gól však nikdo nedal po rohu v 75. minutě a ani za dvě minuty Mehanovič, jehož střelu srazil do dalšího rohu Radouch. Po rozehraném rohovém kopu si brankář Rojík poradil s ránou Láncze. O poznání více práce měl s Rozsívalovou bombou v 79. minutě, kterou zkrotil až nadvakrát.
Ze závěrečného tlaku Boleslavští nevyrovnali a naopak v nastaveném čase inkasovali druhý gól. Ve druhé přesčasové minutě odkryté boleslavské obrany využili Budějovičtí k rychlému protiútoku a po centru Wermkeho zcela volný Cihlář snadno skóroval - 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Šimek, Hošťálek, M.Šťastný, Tvrdý - Láncz, Mižič, Rozsíval, Baster - Mehanovič (81. Novák), Horák.

Sestava SK Dynamo České Budějovice U21: Rojík - Kabele, Novotný, Repa (87. Wermke), Dusak, P.Dvořák (90. Jenne), Slavík, Radouch, Vaněk (90. Held), Kaladhzdyan, Hronec (84. Cihlář)

Góly: 4. Slavík, 90. Cihlář

ŽK: Hronec, Novotný, Repa - Tvrdý. Šťastný

Rozhodčí: Ochotnický - Mencl, Pečenka

Fanshop banner