Na Spartě nebodovali
Klub

Na Spartě nebodovali

Redakce

Další mistrovské utkání mladšího dorostu sehrálo naše mužstvo s pražskou Spartou.

Do utkání jsme nevstoupili vůbec šťastně a již v úvodní minutě jsme inkasovali rychlý gól -1:0. To nás zřejmě nakoplo do celé první půle k solidnímu výkonu. Bez jakéhokoliv respektu jsme na soupeře vletěli s rychlým přístupem a snahou o brzké získání míče. Na polovině domácích jsme dobře kombinovali a dostávali se k ohrožení sparťanské branky. Vyrovnání proto na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve 14. minutě a po jednom závaru před domácí brankou se k odraženému míči dostal Kubát a jeho tvrdou střelu zastavila až síť branky sparťanů - 1:1. Další naše pohledná akce Vodháněla a Ladry skončila pěknou nahrávkou prvně jmenovaného před domácí svatyni, ale bohužel zůstala nepochopena. Svou aktivitu jsme ve 24. minutě korunovali vedoucím gólem Stránského, který dostal pěkný pas od Frömmela a vyslal na branku projektil, na který byl domácí brankář krátký - 1:2. Snažili jsme se Spartu zaměstnávat svými kombinacemi na její polovině a aktivitou ji k ničemu nepouštět, bohužel jsme však v závěrečné minutě prvního dějství inkasovali z pokutového kopu vyrovnávací branku na - 2:2. To když Kühnel ve snaze vypíchnout míč, nešťastně podrazil domácího útočníka.


Branka inkasovaná v závěru první půle, jakoby naše borce zlomila a eliminovala náš výkon po celý druhý poločas. Všude jsme byli pozdě, lacino prohrávali osobní souboje a vytvářeli chyby, které směřovaly stále častěji k ohrožování naší branky. A jelikož mužstvo Sparty je v celé soutěži možná nejkvalitnější ze všech, dokázali nám domácí hráči pořádně zatápět. Vyložená šance domácích z první minuty druhé půle však zůstala ještě nevyslyšená. Další šance přišla prakticky v zápětí, kdy domácí hráč napřáhl zpoza vápna, ale jeho střela skončila těsně mimo tři tyče našeho brankaře Müllera. Ten naskočil do utkání již v první půli, když musel střídat Roudnického, kterého v jednom ze soubojů srazil sparťanský útočník tak nešikovně, že to náš brankář odnesl ošklivě nakopnutým lýtkem. Naštěstí jsme se velkému tlaku domácích ubránili a po čtvrthodině druhého poločasu se hra opět vyrovnala. Obrovskou šanci měl po rohovém kopu Bartoň, ale ze tří kroků trefil na brankové čáře sparťanského obránce. A poté přišlo staré známé „nedáš, dostaneš" a domácí se ujali vedení po našem nedůrazu před brankou - 3:2. Tři minuty před koncem Kühnel jen těsně nedosáhl na propadlý míč v malém vápně. Domácí přitvrdili a nabídli nám několik zajímavých standardních situací, bohužel bez brankového efektu. V poslední minutě přidala Sparta gólovou pojistku, kdy po rychlém brejku domácí útočník zvýšil z bezprostřední blízkosti na konečných - 4:2.


Sestava FKMB U16:
Roudnický (32´ Müller) - Toman, Malý, Bartoň (55´Marek), Zabilanský - Stránský (69´ Vegricht), Ladra (74´ Šulc), Kühnel - Kubát (37´ Kopa), Frömmel (69´Dohnalík), Vodháněl (63´ Luňák D.)

Fanshop banner