Ztrátu z prvního poločasu pouze srovnali
Klub

Ztrátu z prvního poločasu pouze srovnali

Redakce

Boleslavští dorostenci v rozpětí pěti dnů dvakrát remizovali v Praze, poprvé se Spartou a podruhé se Slavií, za kterou v tabulce zaostávají o pouhý jeden bod.

První poločas se boleslavským dorostencům nepovedl. Ve 2. minutě slávistickému útoku po levé straně odolali jen za cenu rohu, kterému se následně dokázali ubránit. V 6. minutě Boleslavští odpověděli po autovém vhazování z levé strany. Lacek nacentroval před branku, kde dobíhající Hodač promáchl. V 8. minutě slávistický útočník vystřelil tvrdě z úhlu na bližší tyč, odkud Hankič vyrazil na rohový kop. Ve 12. minutě boleslavský Lacek zacentroval zleva do vápna a Holeček bez přípravy střílel nad branku.
Ve 13. minutě po útoku po levé straně se slávistická střela odrazila od boleslavského obránce k Dugovi, který míč usměrnil do Hankičovy branky - 1:0.

Boleslavští na inkasovaný gól pořádně reagovali až ve 22. minutě. Křapka zleva nacentroval na přední tyč, kde před dobíhajícím Prieložným zasáhl brankář Řehák. Ve 26. minutě Lacek z pětadvaceti metrů přestřelil branku. Ve 30. minutě slávisté zaměstnali Hankiče střelou, kterou boleslavský brankář vyrazil na rohový kop. Ve 43. minutě Eliáš poslal kolmou přihrávku Hodačovi a ten akci zakončil střelou ze dvaceti metrů nad branku.

Druhý poločas byl v podání boleslavských dorostenců o poznání lepší, ale na víc než vyrovnání to nestačilo. Ve 47. minutě Prieložný z pravé strany dal Hodačovi, ten bez přípravy zakončil, ale střelu zblokovali obránci. V 62. minutě trestný kop z levé strany rozehrál Eliáš a hlavou zakončil Vraštil, ovšem brankář Řehák střelu vytáhl mimo branku. V 64. minutě Eliáš dostal míč z levé strany do pokutového území za obranu a jeho prudkou střelu brankář vyrazil.
V 67. minutě získala Boleslav výhodu trestného kopu z pětadvaceti metrů. Kateřiňák ho rozehrál za soupeřovy beky, se kterými se v hlavičkovém souboji střetl Vraštil a odražený míč se dostal k Eliášovi, jenž nekompromisní střelou přes šířku celé branky vyrovnal - 1:1.

V 78. minutě střílel Prieložný do brankáře. V 85. minutě rychlý boleslavský útok po levé straně vyvrcholil Pajerovou přihrávkou před branku, kde jeho spoluhráčům scházelo jen málo k úspěšnému zakončení. V 89. minutě po Hodačově trestném kopu zakončil Prieložný slabě do brankáře. V 90. minutě pro změnu trestný kop Slavie vytáhl Hankič na roh a tomu se Boleslavští ubránili.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankič - Geissler, Vraštil, Pajer, Křapka - Kateřiňák, Eliáš - Hodač, Holeček (46. Kocourek, 51. Fidrich) , Lacek (60. Živnůstka) - Prieložný (90. Kubelka).

Góly: 13. Duga - 67. Eliáš

ŽK: Šonka, Liška - Živnůstka, Vraštil

Rozhodčí: Orel - Kubr, Buřil

Při hodnocení nerozhodného utkání s pražskou Slavií byl boleslavský trenér Jiří Saňák kritický: „Diváci viděli utkání hrané ve velkém tempu a přestože padly jen dvě branky, mělo zajímavý průběh. Hodnocení výkonu boleslavského družstva rozdělím na dvě části. V první jsme předvedli nekvalitní a bídný výkon, při kterém nás jen zákroky brankáře Hankiče udržely ve hře. Od třicáté minuty se naše hra začala zlepšovat a ve druhém poločase již byl výkon adekvátní a přinesl naší převahu se zaslouženým vyrovnání skóre. Chválím střídající hráče, kteří zvedli výkon týmu. Ovšem výkon z prvního poločasu je pro nás velkým varováním."

Fanshop banner