Páteční přátelský zápas na Vysočině hráli nerozhodně
Klub

Páteční přátelský zápas na Vysočině hráli nerozhodně

Redakce

Necelá stovka prokřehlých diváků viděla přátelské utkání na perfektním jihlavském trávníku, ve kterém Boleslav dvakrát vedla a Jihlava dvakrát stihla skóre srovnat. I přes mírnou převahu Boleslavi skončil duel spravedlivou remízou.

První poločas začal po jedné šanci před oběma brankami. V 5. minutě po spolupráci s Fillem pálil Štohanzl z deseti metrů nad. O minutu později pas do boleslavského vápna před Masopustem přikryl včas vyběhnuvší Šeda. V 17. minutě Magera technickým obloučkem našel v jihlavském vápně Kuliče, jenž skóroval hlavou, ale sudí gól neuznali kvůli ofsajdu.
Ve 22. minutě byl na kraji pokutového území faulován Štohanzl. Trestný kop rozehrál Kulič, Jihlava ho ubránila, ale k míči se dostal Fillo, kterého obránce podrazil a sudí nařídil jasnou penaltu. Proměnil ji Magera - 0:1.

Ve 34. minutě Jungrův centr nepustil Śeda na Sedláčka. Ve 41. minutě Josl zkoušel Šedu přelobovat a minul při tom branku. Ve 43. minutě se probil po levé straně Štohanzl a zpětnou přihrávkou nabil Brunclíkovi, jenž trefil obránce.
Ve 44. minutě získali Jihlavští rohový kop a Kosakův centr proměnil hlavou Masopust ve vyrovnávací gól - 1:1.

V poslední minutě poločasu Kuličův roh hlavičkoval Magera do Sedláčkovy hlavy, a ten tak zabránil téměř jistému gólu.

Druhý poločas odstartovali lépe Boleslavští.
V 52. minutě Ondřejka přihrál před vápnem Jihlavy Kuličovi, ten si dvěma kličkami připravil palebnou pozici a trefil se přesně do pravého horního roku - 1:2.

Boleslavi vedení vydrželo jen necelou čtvrthodinku.
V 66. minutě centr Oberta z pravé strany zakončil Šourek v pádu hlavičkou - 2:2.

Ve zbytku utkání zaujal z jihlavské strany střelecký pokus Sedláčka, který Šeda bez obtíží kryl a od boleslavského mužstva rohový kop Kuliče, na který Dosoudil nedosáhl na malém vápně, a v poslední minutě trestný kop Tvrdého těsně nad jihlavské břevno. Závěrečných pět minut dohrávali Boleslavští v deseti lidech bez Ondřejky, který s bolestivě naraženou rukou odstoupil předčasně ze hry.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Brunclík, Johana (46. Dosoudil), Janíček (46. Zbrožek), Bořil (46. Ondřejka) - Ščuk (46. Sivrič, 70. Ščuk), Opiela - Fillo (46. Nešpor), Kulič (77. Bořil), Štohanzl (67. Tvrdý) - Magera (46. Bulut). Chyběli lehce nemocní Kysela, Kúdela, Šírl, Mareš a čtveřice dlouhodobých marodů Chramosta, Zahustel, Smejkal a Rolko.

Sestava FC Vysočina Jihlava: Rožnik (46. Hanuš) - Da Silva (46. Rada), Tlustý (46. Šourek), Kryštůfek, Gavrič (20. Josl) - Karlík (46. Kučera), Zeman (46. Obert) - Masopust (46. Kliment), Jungr, Kosak - Sedláček.

Góly: 44. Masopust, 66. Šourek - 22. Magera, 52. Kulič

Rozhodčí: Jech - Urban, Nádvorník

Diváků: 80

Fanshop banner