Premiéroví vítězové anket Hráč a trenér měsíce se nesou v duchu slavistických barev
Klub

Premiéroví vítězové anket Hráč a trenér měsíce se nesou v duchu slavistických barev

Redakce

Dominance pražské Slavie. Tak by se mohly jevit první výsledky nových anket Hráč a trenér měsíce. Podle hlasování fanoušků, kteří poslali téměř čtrnáct tisíc hlasů, se jimi za měsíc září stali stoper „červenobílých" Martin Latka a kouč Petr Rada. Obě křišťálové trofeje, které vyrobili skláři z firmy Preciosa, tak poputují do Edenu.

„Jsem velmi rád, že prvním vítězem ankety Hráč měsíce jsem se stal právě já. Chtěl bych za všechny hlasy fanouškům poděkovat. Stejně tak i svým spoluhráčům, kteří mi k dobrým výkonům v září pomohli," řekl stoper „sešívaných" Martin Latka.

Fotbalová Slavia zažila v září produktivní měsíc. Ze čtyř ligových utkání dvě remizovala a dvě vyhrála. Navíc ani v jednom z nich neinkasovala branku a v derby pražských „S" srazila Spartu. I to se promítlo do hlasování fanoušků, kteří právě obránce a trenéra Slavie vyzvedli svými hlasy na zářijový fotbalový trůn.

„Mám radost. Ovšem je třeba poznamenat, že tahle cena patří celému týmu. Zároveň mě hřeje fakt, že Hráčem měsíce byl zvolen Martin Latka. Ve Slavii je tahounem a podle mého názoru není v současné chvíli v Gambrinus lize lepší stoper," konstatoval Petr Rada.

V závěsu za nimi zůstali vyslanci dalších prvoligových klubů. Druhým nejlepším Hráčem měsíce se stal devíti gólový jihlavský kanonýr Stanislav Tecl. Třetí příčku okupuje další střelec, tentokrát z Olomouce - Michal Ordoš.

Mezi muži na prvoligových lavičkách těsně pod vrcholem skončil nový trenér Slovácka Svatopluk Habanec, třetí Roman Pivarník z Olomouce.

„Zájem o první díl hlasování v anketách Hráč a trenér měsíce nás velmi pozitivně překvapil. Jsme rádi, že fanoušci hlasovali v takovém počtu. Věříme, že čísla budou v průběhu dalších měsíců narůstat a příznivci Gambrinus ligy se s novou anketou ztotožní," svěřil se Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace, která Hráče a trenéra měsíce vyhlašuje.


Výsledky anket

Hráč měsíce:
1. Martin Latka (Slavia)
2. Stanislav Tecl (Jihlava)
3. Michal Ordoš (Olomouc)

Trenér měsíce:
1. Petr Rada (Slavia)
2. Svatopluk Habanec (Slovácko)
3. Roman Pivarník (Olomouc)

Jak funguje volba vítěze?

Ankety Hráč měsíce a Trenér měsíce jsou vyhlašovány za kalendářní měsíc a staly se tedy barometrem aktuální ligové formy jednotlivců i mužstev. Vždy po posledním ligovém utkání v kalendářním měsíci se sejde pětičlenná expertní skupina a vybere tři jména v každé kategorii - neboli tři nejlepší hráče a tři nejlepší trenéry za uplynulý kalendářní měsíc. Jména nominovaných se vzápětí objeví na této internetové stránce www.hracatrenermesice.cz a oznámí je také internetový portál iDnes.cz a televizní stanice FANDA. V tom okamžiku se mohou zapojit fanoušci, kteří mají týden na to, aby svými hlasy rozhodli, kdo se stane vítězem ve své kategorii. Hlasování je velice jednoduché: stačí označit na internetové stránce www.hracatrenermesice.cz jednoho nominovaného hráče a jednoho nominovaného trenéra.
Poté se hlasování uzavře a budou oznámeny konečné výsledky. Jména vítězů budou zveřejněna v nejbližším přímém přenosu z ligového utkání na FANDOVI a objeví se také na internetovém portálu iDnes.cz. Nejlepší hráč a nejlepší trenér za každý měsíc převezmou i trofeje, které jim budou navždy připomínat vítězství v anketě.
Dres vítěze v kategorii Hráč měsíce bude vydražen a výtěžek aukce věnován na dobročinné účely.

Fanshop banner