Sedm zápasů v řadě už neprohráli
Klub

Sedm zápasů v řadě už neprohráli

Redakce

Utkání jedenáctého kola začalo povedeněji Slovácko a také se ujalo vedení. Boleslavští však ještě před přestávkou skóre otočili a zlepšeným výkonem po přestávce zaslouženě vyhráli, i když už další gólové šance neproměnili.

První poločas rozehráli hráči Slovácka a místo ataku soupeřovy branky pustili boleslavského Ondřejku do šance, kterou nevyužil. Ve třetí minutě Slovácko přežilo dva slepené rohy Boleslavi. O necelé dvě minuty později na druhé straně hřiště pro změnu dva rohové kopy zahrávalo Slovácko a také bez efektu.
V 5. minutě po Basterově ztrátě míče Slovácko zaútočilo a Ondica lobem přes brankáře Knoblocha těsně minul branku. Další slovácké útoky postrádaly důrazné a přesné zakončení. Ve 14. minutě po Ondřejkově přihrávce se dral neúspěšně do střelecké příležitosti Mižič.

V 17. minutě Banasikovu akci završenou centrem Svízely před boleslavskou branku využil nehlídaný Haša k úspěšné hlavičce - 0:1.

Střelec gólu o minutu později přehlavičkoval Zbrožka, ale Knoblocha tentokrát nepřekonal. Boleslavský brankář se nenechal zaskočit ani ve 23. minutě Banasikovou střelou, kterou nešťastně tečoval Brunclík.
Boleslavští střelci Ondřejka i Rozsíval nastřelili bránící hráče. Ve 25. minutě po dobrém Brunclíkově obranném zákroku pádil na slováckou branku Ondřejka, ale Křivánek mu míč skluzem vypíchl. V další minutě vypadl brankáři Slovácka centr z kopačky Rozsívala a dorážkou Ščuk trefil brankáře. V této fázi Boleslavští zvyšovali obrátky a nevyužili dva trestné kopy. Neprosadili se ani po Kyselově průniku a jeho zpětné přihrávce od koncové lajny.
Ve 34. minutě Bartoš s Hášou připravili střeleckou pozici Zelinkovi, ten však boleslavskou branku netrefil.

Ve 39. minutě po faulu na Mižiče využili Boleslavští trestný kop, který dobře rozehrál Brunclík a ještě lépe zakončil Ščuk hlavičkou - 1:1.
Ve 42. minutě další povedenou boleslavskou akci založil Ščuk krásným pasem na Kyselu, po jehož zpětné přihrávce nekompromisně střílel k tyči Brunclík - 2:1
. A tak na poločasovou přestávku odcházeli spokojeněji Boleslavští.

Druhý poločas začal Ondřejkovým centrem na Mižiče, ale před ním míč odkopl Křivánek. V 52. minutě se Mižič už k zakončení dostal, ale postrádal důraz. V 56. minutě Kysela vybojoval pro Boleslav roh, ten však snadno zmařil slovácký brankář Semanko.
U protější branky po rohovém kopu tvrdě vystřelil Zelinka těsně mimo.
V 59. minutě založil Tvrdý akci, při které běželi tři boleslavští hráči (Ondřejka, Mehanovič, Mižič) na jednoho obránce soupeře. Mehanovič však nedokázal prostřelit brankáře, před kterým se ocitl sám po Ondřejkově přihrávce. V 65. minutě promarnil dvě šance Ondřejka. Při první jej soupeř zastavil faulem a do druhé se dostal po rozehrání trestného kopu, ovšem opět nepřekonal gólmana, ač byl před ním sám. V 71. minutě Boleslavští přečíslili slováckou defenzívu, ale gól nedali. Brankář Semanko zázračně zlikvidoval ránu Ondřejky i dorážku Brunclíka. V 75. minutě se slovácký brankář předvedl při trestném kopu za faul Košúta na Mižiče. Dobře mířenou střelu Mehanoviče vyrazil z horního růžku na roh. V 78. minutě po Mehanovičově centru hlavičkoval Ščuk těsně nad. V závěrečné desetiminutovce spálili Boleslavští další dvě gólové příležitosti. Mehanovič parádně vysunul Ondřejku, který přetlačil Košúta, ale nepřekonal Semanka, a z Ondřejkovy přihrávky pálil Brunclík, kterého také Semanka vychytal.
A protože ani Slovácko nevyužilo ojedinělou příležitost v podobě trestného kopu za Lánczův faul (Košút nastřelil hráčskou zeď), skončilo utkání gólovým poměrem z prvního poločasu. Touto výhrou Boleslavští potvrdili své postavení mezi nejlepšími týmy Juniorské ligy.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Kysela, M.Šťastný, Zbrožek, Tvrdý - Brunclík Ščuk, - Mižič (79. Honc), Rozsíval (46. Mehanovič), Baster (79. Láncz) - Ondřejka.

Sestava 1. FC Slovácko U21: Semanko - Zelinka, Křivánek (79. Kolínek), Košút, Prajza - Svízela (66. Ohnutek), Banasik, Bartoš, Nečas - Ondica (88. Mikulica), Haša.

Góly: 39. Ščuk, 42. Brunclík - 17. Haša

ŽK: Tvrdý, Mehanovič - Prajza, Nečas

Rozhodčí: Štěrba - Kříž, Melichar

Fanshop banner