Vyloučení ani penalta je nezlomily a vydřeli bod
Klub

Vyloučení ani penalta je nezlomily a vydřeli bod

Redakce

V zápase velmi dobré úrovně, s nasazením všech hráčů, plným emocí a kvalitních individuálních výkonů ve prospěch týmů a fotbalu se soupeři rozešli smírně. A to navzdory tomu, že sudí byl přísnější na boleslavské fotbalisty.

První poločas začali Boleslavští aktivně. Bohužel k vlastní škodě dali jenom jeden gól, přestože příležitosti na výraznější vedení měli.
Už ve 2. minutě Prieložný centroval z pravé strany a na zadní tyči hlavičkoval Klobása do bránícího hráče soupeře. V 5. minutě Prieložný dostal míč do běhu po levé straně, přiťukl Klobásovi, který si míč připravil na střelbu, ale brankář, byť s obtížemi, v pádu na zem zakročil úspěšně. V 16. minutě Hodač z pravé strany střílel na přední tyč, brankář Sparty byl však na místě. Ve 20. minutě Hodač nacentroval z pravé strany na zadní tyč, kam naběhl z levé strany osamocený Lacek a ve výborné pozici netrefil dobře míč.
Ve 24. minutě Hodač získal míč na pravé straně a po kombinaci s Geisslerem potáhl akci na hranici vápna, odkud se trefil přesně k tyči - 0:1.

Tři minuty po vedoucím gólu propásla Boleslav šanci na další gólový úspěch. Ve 27. minutě Geissler nacentroval míč z pravé strany a na zadní tyči osamocený Klobása v dobré pozici přestřelil branku.
Ve 32. minutě po sparťanském centru z pravé strany se před boleslavskou brankou dostal k míči zcela nepokrytý Čavoš, který hlavou vyrovnal - 1:1.

Ve 36. minutě Klobása zakončoval z pravé strany, ale gólman jej vychytal. Ve 40. minutě sparťanský trestný kop nebezpečně prodloužený hlavou zlikvidoval u tyče brankář Hankič.

Druhý poločas si v dramatičnosti nezadal s prvním. Boleslavskou snahu po vítězství však tvrdě torpedoval rozhodčí vyloučením Hůlky a vymyšlením penalty.
V 57. minutě sparťanskou střelu z dvaceti metrů chytil Hankić bez problémů. V 61. minutě Kateřiňák vyslal kolmici na Prieložného, tomu však v rozhodující chvíli míč utekl. V 65. minutě po rohovém kopu z levé strany zamířil Vraštil z voleje mimo branku. V 69. minutě po Hodačově trestném kopu hlavičkoval u zadní tyče tísněný Klobása do náruče brankáře.
Čtvrt hodiny před koncem přišli Boleslavští o stopera Hůlku, kterého po dvojím žlutém napomínání (v 72. a 74. min.) rozhodčí vyloučil. V boleslavském oslabení předvedl své schopnosti brankář Hankič. Spartě nedovolil skórovat při nebezpečných zakončeních v 74. a v 75. minutě. Dalším skvělým zákrokem boleslavský tým podržel v 82. minutě, kdy vytáhl střelu k tyči na rohový kop. Když se zdálo, že se mladí sparťané neprosadí přes brankáře oslabeného boleslavského družstva běžnými herními prvky, pomohl jim rozhodčí.
V 84. minutě po centru do vápna si vymyslel pokutový kop za údajné držení útočícího sparťana boleslavským obráncem. Matějka penaltu proměnil - 2:1.

Boleslavští se nevzdali a prali se o body i proti dvojnásobné přesile. V 88. minutě Kocourek uvolnil na hranici vápna Vraštila a ten střílel vedle levé tyče branky. Ve druhé minutě nastaveného času získali Boleslavští rohový kop.
Z levé strany ho zahrál Eliáš a ve skrumáži před soupeřovou brankou se nejlépe zorientoval Živnůstka a propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankič - Geissler, Vraštil, Hůlka, Křapka - Kateřiňák (85. Pajer), Eliáš - Hodač (90. Fidrich), Klobása, Lacek (63. Kocourek) - Prieložný (75. Živnůstka).

Při hodnocení dramatického utkání boleslavský trenér Jiří Saňák zdárně udržel své emoce pod kontrolou: „Nadprůměrné utkání mělo vysoké tempo a v určitých ohledech i kvalitu. První třetinu jsme dominovali, vytvořili si dvě silné brankové příležitosti a vstřelili branku. Měli jsme však vést tři nula, bohužel jsme další góly nedali. Sparta vyrovnala z první vážnější akce. Druhá třetina utkání se odehrávala ve středu hřiště, závěrečná třetina vyzněla pro Spartu, protože jsme byli pasivní. V těchto chvílích nás podržel brankář Hankič. Samozřejmě tlak soupeře také vyplynul z vyloučení stopera Hůlky, které bylo necitlivé. Jsem rád, že kluci vyrovnali a v deseti ukázali sportovní charakter. Myslím, že se utkání muselo líbit, oba týmy mají hráče s potenciálem k využití pro jejich další sportovní kariéry."

Fanshop banner