Prohráli doma z přísné penalty
Klub

Prohráli doma z přísné penalty

Redakce

Boleslavští fotbalisté prohráli z přísně nařízené penalty, na kterou nedokázali gólově odpovědět, ačkoliv po většinu herního času měli převahu. Před olomouckou branku se tlačili marně, soupeř jim pozorným bráněním gólové šance neumožňoval.

V porovnání s předchozím mistrákem v Ostravě učinil trenér Minář dvě změny v základní sestavě. Postavil Šírla a Filla, na lavičku posadil Ščuka a Štohanzla, spolu s nimi ještě Brunclíka, Kyselu, Ondřejku, Buluta a Šedu. Do nominace k utkání se vůbec nevešli Magera, Kulič, Opiela, Zbrožek a chyběli dlouhodobě zranění Chramosta, Zahustel, Smejkla a Rolko.

Olomoucký trenér Pivarník se musel vypořádat s absencí disciplinárně potrestaného Škerleho a překvapivě nezařadil do základní sestavy Doležala, Petra a Janotku. Spolu s nimi dalšími náhradníky byli Plšek, Klesnil, Golban a Šustr.

První čtvrthodinu měli Boleslavští převahu, ale olomoucká defenzíva nikoho do střelecké příležitosti nepustila. Na druhé straně nebezpečím zaváněla akce z 11. minuty, kdy na Vepřekův centr vyskočil Ortdoš a hlavičkoval těsně nad boleslavskou branku.
Boleslavské střelecké pokusy skončily většinou na některém z bránících hráčů a k brankáři Blahovi nedoletěly. To platilo například o Fillovi i Nešporovi, přízemní střelu Mareše bez důrazu Blaha chytil.

Ve 27. minutě obral Nešpor o míč Šindeláře a průnik do vápna z pravé strany zakončil ranou do připraveného Blahy. O pět minut později rozhodčí vymysleli ve prospěch Olomouce pokutový kop. Pronikajícího soupeře na hranici trestného území zastavil Dosoudil a hlavní rozhodčí Paták odpískal faul s úmyslem nařídit trestný kop. Jeho asistent Blažej mu však signalizoval, že faul se stal už uvnitř vápna a tak Paták ukázal na značku pokutového kopu. Ve 32. minutě penaltu přízemní ranou k pravé tyči proměnil Ordoš ve vedoucí olomoucký gól - 0:1.

Tři minuty po penaltě trestný kop Schulmeistera proletěl houštinou hráčů před boleslavskou branku, kde před dobíhajícím Dreksou včas zasáhl Miller. Ve zbytku prvního dějství Boleslavští marně dobývali soupeřovu branku. Nešpor z otočky získal pouze roh. Po sražení Sivriče trestný kop z necelých dvaceti metrů poslal Mareš nad olomouckou branku.
Olomoučtí zahrozili těsně před odchodem do kabin. Nejprve Navrátil pokazil svižný olomoucký útok, když jeho střelu odvrátil Bořil, a při další akci Rossiho centr hlavičkoval Ordoš vedle.

Do druhého poločasu vběhli Boleslavští s chutí a vervou srovnat nebo dokonce otočit nepříznivý vývoj utkání. Sivrič se marně prodíral do olomouckého vápna. V další akci přihrál na Mareše a jeho dělovka jen o pár centimetrů přeletěla branku. V 60. minutě založil boleslavský útok brankář Miller dlouhým výhozem na Nešpora, který hlavičkou dal do běhu Kúdelovi a po jeho zasekávačce a přihrávce už uvnitř olomouckého vápna střílel Fillo. Obráncem tečovaný míč se od břevna odrazil do rohu. Po jeho rozehrání se do koncovky dostal opět Fillo a tentokrát těsně přestřelil.
Další velkou šanci měli Boleslavští čtvrt hodiny před koncem. V 76. minutě po Šírlově rohu střílel povedeně Kúdela v akrobatické pozici nůžkami přes hlavu, ale brankář Blaha se štěstím míč vyrazil. V posledních minutách utkání se řítil proti olomoucké brance z pravé strany Bulut, ale místo přihrávky spoluhráčům, zkusil zaskočit Blahu, ten však od bližší tyče střelu vyrazil na roh.

Boleslavští se sice neúnavně tlačili k olomoucké brance, ale soupeř pozorně bránil a střeleckých příležitostí moc nedovolil. Jak se blížil závěr utkání, přibývalo v boleslavské ofenzívě nervozity, zbrklosti a nepřesností. Chyběla tentokrát i nezbytná špetka válečnického štěstí. A přirozeně přibývalo příležitostí pro olomoucké brejky do odkryté boleslavské obrany. V 80. minutě Hubník z deseti metrů křížnou ranou jen těsně minul pravou tyč Millerovy branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Bořil, Johana, Dosoudil, Šírl - Janíček, Kúdela - Mareš (66. Bulut), Sivrič, Fillo (63. Štohanzl) - Nešpor (81. Ondřejka).

Sestava SK Sigma Olomouc: Blaha - Rossi, Šindelář, Dreksa, Vepřek - Navrátil (84. Petr), Hořava, Pospíšil, Ordoš, Schulmeister (72. Klesnil) - Hubník (90. Plšek).

Gól: 32. Ordoš

ŽK: Šírl, Johana - Hořava, Vepřek, Dreksa, Navrátil, Klesnil

Rozhodčí: Michal Paták - Filípek, Blažej

Diváků: 3072

Fanshop banner