Olomouc má Ordoše, Boleslav zase Sivriče a Nešpora
Klub

Olomouc má Ordoše, Boleslav zase Sivriče a Nešpora

Redakce

V sobotním duelu FK Mladá Boleslav - SK Sigma Olomouc se proti sobě postaví podobné palebné sily, neboť Olomoučtí nastříleli třináct a Boleslavští deset gólů, ovšem s odlišnou defenzivní pevností. Čtrnáct inkasovaných gólů Boleslavi je dvojnásobek v porovnání s Olomoucí.

V boleslavské střelecké statistice si při ostravské remíze polepšili Sivrič s Nešporem. Oba dali po jednom gólu, čímž svá osobní konta zlepšili na tři úspěšné trefy. Oba letos oslavili dvaadvacáté narozeniny. Oba přišli do FK Mladá Boleslav v letošním letním přestupním termínu. Matej Sivrič se trefil dvakrát ve druhém kole proti Českým Budějovicím a jednou v devátém kole proti Ostravě. Martin Nešpor skóroval v posledních třech ligových zápasech, když dal po jednom gólu Slovácku, Hradci a Ostravě.
Přehled střelců boleslavských ligových podzimních gólů
: 3 - Matej Sivrič, Martin Nešpor, 1 - Ondřej Kúdela, Jakub Mareš, David Brunclík, Lukáš Magera.

Sigma Olomouc nastřílela třináct gólů a více než polovinu z nich Michal Ordoš, který v letech 2006-07 kopal za Mladou Boleslav a v jejím dresu dal 2 góly v Gambrinus lize. Přes vršovické Bohemians odešel do Olomouce, ze které si vloni na půl roku odskočil do rakouského Kapfenbergu. V ročníku 2009-10 si dvanácti góly vystřílel korunu krále střelců Gambrinus ligy. V této podzimní sezóně už dal sedm gólů, víckrát se prosadil jen jablonecký Lafata, a tak je Ordoš bezkonkurenčně nejnebezpečnější ofenzivní silou hanáckého mužstva.
Přehled střelců olomouckých ligových podzimních gólů
: 7 - Michal Ordoš, 2 - Martin Doležal, 1 - Michal Vepřek, Aleš Škerle, Pavel Dreksa a Martin Pospíšil.

Fanshop banner