V dohrávaném utkání si připsali tři body
Klub

V dohrávaném utkání si připsali tři body

Redakce

Dohrávku čtvrtého kola zvládli starší dorostenci podle očekávání a soupeře z konce tabulky přehráli i přestříleli. V ligové tabulce si tak polepšili ze šesté na čtvrtou příčku a téměř srovnali krok s vedoucí trojicí.

Úvodních dvanáct minut jasné Boleslavské převahy zakončil Hodač střelou nad branku. Ve 14. minutě po spolupráci s Hodačem vnikl z pravé strany do vápna Klobása a na jeho centr se metr před brankou marně hlavou natahoval Prieložný.

Ve 22. minutě stálou územní převahu konečně Boleslavští korunovali gólem. Z pravé strany odcentroval Eliáš a u vzdálenější tyče byl v pravou chvíli Klobása, jenž se prosadil hlavou - 1:0

Ve 24. minutě Geissler tvrdou střelou nastřelil pravou tyč hlučínské branky za bezmocného přihlížení brankáře.

Ve 31. minutě Křapkovu přihrávku si uvnitř pokutového území zpravoval Klobása, udělal drzou kličku obránci a prostřelil chumel bránících hráčů - 2:0.

Ve 34. minutě dlouhý nakopnutý míč Hlučína neudržel v rukavicích Výda, naštěstí Hartmann dorážku nezvládl a přestřelil branku. Bylo to první bezprostřední ohrožení mladoboleslavské branky. Ve 40. minutě střílel Lacek z levé strany nad branku.

V předposlední minutě poločasu trestný kop z téměř pětadvaceti metrů poslal Eliáš přesně do levé šibenice - 3:0.
První poločas skončil 3:0 na góly i na rohy ve prospěch Mladé Boleslavi.

Druhý poločas pokračovali Boleslavští v aktivní hře, ale už se tak často a snadno nedostávali do zakončení. Hlučínští se soustředili na bránění, patrně z obavy, aby jejich prohra nenabyla podoby debaklu. A tak druhé dějství skončilo 1:1 na góly i na rohové kopy.
V 54. minutě po Geisslerově centru gólem zavánějící boleslavskou akci zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. Kolem šedesáté minuty se dvakrát pokusil o střelbu Hodač. Poprvé po teči získal pro Boleslav roh, podruhé zamířil přesně do středu branky, kde byl brankář Hlučína Repáň připravený. V 71. minutě v závěru útoku z pravé strany Kateřiňák přestřelil. Z neurovnané hry kvalitativně vybočila akce čtvrt hodiny před koncem.

V 74. minutě Geissler téměř od koncové čáry přihrál z pravé strany po zemi do brankoviště, kde zkoušel Prieložný elegantní zakončení patičkou, ale záměr se mu nezdařil. Míč však proletěl až ke vzdálenější tyči, kam včas naběhl Fidrich a snadno zvýšil boleslavské vedení - 4:0

Hlučínským se podařilo kontrovat. Jejich nejaktivnější ofenzivní hráč Hartmann v 77. Minutě po centru z pravé strany nepřesně a nedůrazně hlavičkoval. O tři minuty později se však již prosadil. Přesně v 80. minutě si boleslavský stoper Vraštil v nejméně vhodnou chvíli šlápl na míč tak nešikovně, že mu ho snadno sebral Hartmann a individuální akci zakončil povedenou střelou - 4:1.

V 86. minutě se Kubelka prokličkoval do střelecké pozice, trefil beka, ale dostal se opět k míči, ovšem do branky ho neprotlačil. V 87. minutě rozhodčí odpískal hlučínskému brankáři Repáňovi nedovolené hraní rukou po přihrávce od spoluhráče. Následoval trestný kop z necelých deseti metrů od branky, do které se narovnali všichni hlučínští hráči. Boleslavští kuriózní situaci v gól nepřetavili. V poslední minutě Eliášem rozehraný roh z hranice trestného území poslal Vraštil volejem jen pár centimetrů nad břevno.

Sestava Mladá Boleslav U19: Výda - Geissler (77. Živnůstka), Vraštil, Hůlka, Křapka - Kateřiňák (78. Kocourek), Eliáš - Hodač, Klobása (60. Fidrich), Lacek (69. Holeček) - Prieložzný (74. Kubelka).

Sestava FC Hlučín U19: Repáň - Koňařík, Tomis, Stronati, Polášek - Rybníček (58. Ferenc), Drozd (46. Ambrož), Loska, Vavřík (67. Fuciman) - Boráň, Šulák (33. Hartmann)

Góly: 22. a 31. Klobása, 44. Eliáš, 74. Fidrich - 80. Hartmann

ŽK: Koňařík

Rozhodčí: Lerch - Schröter , Nepovím

Diváků: 105

Fanshop banner