Po hradecké prohře si s Varnsdorfem zlepšili náladu
Klub

Po hradecké prohře si s Varnsdorfem zlepšili náladu

Redakce

V sedmém kole ligy mladších dorostenců napravili Boleslavští svou pověst pokaženou debaklem v předchozím mistráku od Hradce, když proti družstvu ze dna tabulky předvedli dobrý výkon završený úspěšnou střelbou a ziskem tří bodů.

Hned z úvodní rozehrávky se dostal boleslavský tým do přečíslení na levé straně a Kořínkův centr na první tyč zakončil M. Luňák vedle branky. I nadále Boleslavští drželi soupeře na jeho polovině a trpělivě kombinovali. Varnsdorfští nebyli nebezpeční, protože bránili od půlky hřiště.

V 11. minutě Boleslavští povedenou kombinací přenesli hru z levé na pravou stranu k volnému Balážovi, na jehož lehoučký centr vyběhl brankář Krajčovič a při srážce s houfem těl neudržel míč. V nepřehledné situaci se nejlépe zorientoval Kořínek a dorazil míč do branky - 1:0.

Varnsdorf zahrozil poprvé ve 13. minutě, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti zablokoval Wolf.

V 19. minutě varnsdorfský soupeř fauloval kousek od hranice pokutového území a Boleslavští získali výhodu trestného kopu. Místo očekávané přímé střely předvedli boleslavští Pekař, Zoubek a Kořínek hezký signál, kterým dokonale nachytali soupeře a narážečkou kolem hráčské zdi uvolnili Zoubka, jehož zakončení na zadní tyč sice brankář Krajčovič vyrazil, ale následné dorážce Scheuflera už v cestě do branky nezabránil - 2:0.

Ve 24. minutě svižnou akci zakončil střelou nad branku Zörkler. Ve 26. minutě se individuálně prosadil Pekař, ale v závěru nadějné akce se k zakončení nedostal. Ve 33. minutě Boleslavští úspěšně napadali soupeře a Pekař nastřelil břevno varnsdorfské branky.

Ve 34. minutě rohový kop Zoubka našel v prostoru před brankářem volného Pekaře, který hlavou překvapil celou obranu Varnsdorfu a zvýšil boleslavské vedení - 3:0.
Ve 37. minutě předvedli Boleslavští nečekaný signál při rozehrání trestného kopu. Zoubek se při rozběhu záměrně jako srazil se spoluhráčem Pekařem, načež lehkým podkopnutím přihrál Lukešovi, který míč sklepl k nohám Kořínka a ten tvrdou ránou nekompromisně skóroval - 4:0.

V poslední minutě poločasu po dalším rohu se prosadil hlavou Scheufler, ale jeho pokus tentokrát brankář Krajčovic chytil. I tak odešli Boleslavští do kabiny k poločasové přestávce se čtyřgólovým vedením.

Druhý poločas se herně podobal prvnímu. Boleslavští byli lepší na míči a soupeře jednoznačně přehrávali. Varnsdorf se nedostal ve druhé půli do vážnějšího zakončení. Jediné ohrožení boleslavské branky pocházelo od Procházky, který při zahrání malé domů přehnal důraz a překvapil vlastního brankáře Volka natolik, že od něho nečekaně těžký míč skončil rohovým kopem, jemuž však boleslavská obrana odolala. Skutečné střelecké příležitosti a góly se rodily na druhé straně hřiště pouze z boleslavských kopaček. Ve 47. minutě se uvolnil na útočné polovině Marek Luňák a nebezpečně vystřelil těsně vedle branky.

V 61. minutě po rychlé akci z pravé strany vyplul za obranou M. Luňák a jeho centr před branku pohotově dopravil skluzem do branky Kostraba - 5:0.
V 63. minutě únik a centr Baláže předcházel dalšímu gólu. Ze zadních pozic naběhl Duch a rybičkou se vrhl po míči, načež tvrdou hlavičkou prostřelil brankáře Krajčoviče - 6:0.

V 69. minutě se při centru z levé strany dostal do zakončení hlavou Hodbod, ale hlavičkoval nedůrazně. V 75. minutě vyzkoušeli pozornost varnsdorfského brankáře nejprve Duch a hned z další akce Bár prudkou a nebezpečnou střelou do boční sítě branky. Na konci utkání se již nic podstatného nestalo a Boleslavští se radovali ze zaslouženě vysoké výhry a tří bodů.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Baláž, Scheufler, Lukeš, Zoubek - Wolf (64. Procházka) - Pekař (53. Kostraba), Zörkler (48. Bár), Duch, Kořínek (64. Ráž) - M. Luňák (66. Hodbod).

Góly: 11. a 37. Kořínek, 19. Scheufler, 34. Pekař, 61. Kostraba, 63. Duch

Trenéru Martinu Mrvíkovi se po vysoké výhře hodnotilo utkání dobře: ,,Zaslouženě jsme vyhráli a místy měli i dobrý herní projev, za což musím tým pochválit. I přesto jsem tam viděl několik chybiček, na jejichž odstranění musíme zapracovat. Ve hře byla vidět i nadále zbytečná nervozita a zbrklost některých jedinců při držení míče a následných přihrávkách, které končily často nepřesně. Líbil se mi výkon Baláže, který z místa pravého obránce dobře podporoval naší útočnou hru."

Fanshop banner