Na Hráče měsíce září nominováni Latka, Ordoš a Tecl
Klub

Na Hráče měsíce září nominováni Latka, Ordoš a Tecl

Redakce

Dva útočníci a jeden obránce jsou v užší nominaci na Hráče měsíce září. Historicky první vítěz zbrusu nové ankety pořádané Ligovou fotbalovou asociací (LFA) vzejde z tria Martin Latka (Slavia Praha), Michal Ordoš (Sigma Olomouc) a Stanislav Tecl (Vysočina Jihlava). Rozhodla o tom pětičlenná expertní skupina složená ze zástupců televizní stanice FANDA a internetového portálu iDNES.cz.

Experti vyhodnotili čtyři odehraná zářijová kola, v nichž je zaujaly střelecké výkony Tecla a Ordoše. Oba dva kanonýři zaznamenali za uplynulý kalendářní měsíc po pěti brankách a posunuli se na špici pořadí nejlepších střelců celé soutěže.
„Tecl dával góly už v loňském ročníku druhé ligy a po postupu Jihlavy do nejvyšší soutěže v tom jen pokračuje," upozorňuje člen expertní skupiny Jiří Novotný, bývalý vynikající hráč Sparty.
U Latky byla zase oceněn jeho lví podíl na sérii neprůstřelnosti Slavie, která už více než osm hodin hry nedostala gól. Zkušený obránce navíc k dokonalé obranné práci připojil i vítěznou branku v sobotním prestižním derby se Spartou.
Ode dneška se do ankety Hráč měsíce září mohou zapojit fotbaloví fanoušci, kteří svými hlasy na internetové stránce www.hracatrenermesice.cz určí vítěze. Hlasování potrvá do neděle 7. 10. do 12 hodin. Jméno vítěze zářijového dílu bude oznámeno v úterý 9. 10.

Trenérem měsíce září bude Habanec, Pivarník, nebo Rada
Sigma Olomouc a Slavia Praha mají zastoupení v obou nových anketách pořádaných Ligovou fotbalovou asociací (LFA). K Michalu Ordošovi, který je v užším okruhu fotbalistů nominovaných na Hráče měsíce září, se v anketě Trenér měsíce září přidal také kouč olomouckého týmu Roman Pivarník. Slavia, která má mezi nominovanými hráči Martina Latku, vysílá do boje také trenéra Petra Radu. Třetím nominovaným na Trenéra měsíce září je Svatopluk Habanec ze Slovácka.
Trojlístek trenérů nominovala pětičlenná expertní skupina tvořená zástupci televizní stanice FANDA a internetového portálu iDNES.cz.
Pivarníkova Olomouc tým nasbírala ve čtyřech zářijových kolech nejvíc bodů ze všech - celkem deset. Mimo jiné dosáhla slavné výhry na Spartě, na kterou v Sigmě čekali od podzimu 2005.
„Olomouc se hodně zviditelnila a pokračuje ve svých úspěších, které započaly už jarním prvenstvím v Poháru České pošty a následně i ziskem Superpoháru. Je to tým bez slabin," hodnotí komentátor FANDY Tomáš Radotínský.
Také Slavia pod taktovkou Petra Rady prožila výsledkový vzestup završený skalpem Sparty v derby pražských »S«.
Svatopluku Habancovi se zase povedlo vytáhnout tým ze zóny ohrožení. Slovácko zakončilo vydařený měsíc září remízou 1:1 na hřišti jednoho z největších favoritů celé soutěže z Plzně.
Počínaje dneškem se do ankety mohou zapojit fotbaloví fanoušci, kteří svými hlasy na internetové stránce www.hracatrenermesice.cz určí historicky prvního Trenéra měsíce. Hlasování potrvá do neděle 7. 10. do 12 hodin. Jméno vítěze zářijového dílu bude oznámeno v úterý 9. 10.

Fanshop banner