Dohnali dvougólové manko a vezou z Ostravy bod
Klub

Dohnali dvougólové manko a vezou z Ostravy bod

Redakce

Boleslavští v první půlhodině dostali dva góly, ale do přestávky Sivrič snížil. Bod za remízu ve druhé půli trefil Nešpor po Marešově centru. Se střelci gólů srovnatelný podíl na zisku bodu má brankář Miller, jenž zlikvidoval nejméně čtyři stoprocentní soupeřovy šance.

V předchozím ligovém ročníku 2011-12 Boleslavští s Ostravou neztratili ani bod. Na Bazalech vyhráli 4:1 a doma 2:1. Generálka na letošní devátý podzimní mistrák v podobě středečního poháru se nepovedla ani jednomu ze soupeřů. Ostravští prohráli v třetiligovém Třinci, Boleslavští remizovali v druholigové Čáslavi, přes kterou postoupili až zvládnutím penaltového rozstřelu.
Trenér Ladislav Minář k ostravskému utkání o ligové body nenominoval Šírla a Mageru, s mužstvem neodjel ani zraněný Ondřejka a nemocný Kysela.

První poločas začal dvěma ostravskými rohovými kopy. Ve 4. minutě Lukešův trestňák z pravé strany hlavičkoval Frydrych do připravených Millerových rukavic. První opravdu gólovou šanci měli Boleslavští. V 11. minutě po Millerově výkopu Štohanzl poslal do brejku Nešpora, ale ten sólo na soupeřovu branku neproměnil. Gólman Buček jeho střelu vyrazil na roh.

V 16. minutě Zawadu nepustil do boleslavského vápna Dosoudil, ale ostravský hráč zůstal u míče, obehrál nedůrazného Bořila a jeho centr hlavou proměnil Majtán v gól - 1:0.

Ostravští nadále atakovali boleslavskou branku a zanedlouho své vedení zvýšili. Než se stalo, tak ve 25. minutě spálil Štohanzl obrovskou příležitost na vyrovnání, protože netrefil z malého vápna prázdnou branku po přihrávce od Sivriče, jenž před tím zamotal hlavy třem protihráčům.

Ve 32. minutě si Ostravští vynutili trestný kop půl metru od hranice trestného území. Lukeš technickou ranou přes hráčskou zeď nedal brankáři Millerovi šanci - 2:0.
Pět minut po druhém gólu se Milosavljev prosmýkl mezi stopery a pádil na boleslavskou branku. Miller včas vyběhl a nohou Milosavljevovu střelu vyrazil.

V závěru poločasu Boleslavští snížili a Miller zneškodnil dvě gólové příležitosti Ostravy. Nejprve Lukešův centr odvážně zlikvidoval před dotítající dvojicí ostravských hráčů.
Ve 45. minutě Boleslavští konečně dotáhli útok do ostravského pokutového území, kde si Sivrič narazil s Nešporem a ranou tečovanou obráncem překonal brankáře - 2:1.

Ostravští stihli nebezpečně kontrovat. Zawada zacentroval a nekrytý Majtán z pár metrů hlavičkoval, ale Miller předvedl famózní zákrok a levou rukou jistý gól vyrazil.

Druhý poločas začaly oba týmy rozvážně, jakoby se obávaly udělat fatální chybu. Jak se v dalším průběhu ukázalo, Ostravští nejspíše v prvním poločase vydali hodně sil a ty jim po přestávce scházely. Čím dál častěji se totiž hrálo na jejich polovině hřiště.

V 63. minutě ve finále rozvážné a přesné kombinační hry Johana posunul do pravé strany Marešovi a ten perfektně zacentroval před ostravskou branku, kde v pravou chvíli byl nejvýše Nešpor a nechytatelnou hlavou se trefil k levé tyči - 2:2.

Ostravští odpověděli dvěma pokusy Milosavljeva. Ten druhý v 67. minutě byl velmi povedený, ale na technický oblouček, který už padal pod břevno, se Miller fantasticky vymrštil a vytlačil ho nad břevno. O pět minut později k Sivričovu centru ostravští obránci nepustili Johanu a z protiútoku ohrozili Millerovu branku, ale Janíček jedovatý centr odkopl.
V závěrečné pětiminutovce Boleslav sahala po vítězství, ale nedosáhla. V 86. minutě Sivrič utekl po levé straně, přesně přihrál rozběhnutému Bulutovi, který však sólo neproměnil. Brankář Buček jeho zakončení vyrazil na roh. V 88. minutě Sivrič nadýchaným obloučkem našel na hranici ostravského pokutového území Filla, ten si míč zpracoval, ale střelu mu Buček vyrazil. O chvíli později se Fillo opět ocitl v palebné pozici, ale tentokrát branku vůbec netrefil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Johana, Dosoudil, Bořil - Kúdela, Ščuk - Mareš (90. Brunclík), Sivrič, Štohanzl (46. Bulut) - Nešpor (77. Fillo).

Sestava FC Baník Ostrava: Buček - Zawada, Frydrych, Kaprálík, Mach - Droppa, Greguš (69. Kukec) - Lukeš, Fantiš, Majtán - Milosavljev (79. Kraut).

Góly: 16. Majtán, 32. Lukeš - 45. Savrič, 63. Nešpor

ŽK: Janíček, Dosoudil

Rozhodčí: Libor Kovařík - Wilczek, Košec

Diváků: 7897

Fanshop banner