V českém poháru postoupili přes Čáslav po penaltovém rozstřelu
Klub

V českém poháru postoupili přes Čáslav po penaltovém rozstřelu

Redakce

Boleslavští vedli gólem Zbrožka ze 63. minuty, ale v nastaveném čase Krmenčík vyrovnal. V penaltovém rozstřelu se z boleslavských střelců zmýlil jen Sivrič v první sérii. Po něm uspěli Brunclík, Mareš, Kúdela a Bulut, Brankář Miller chytil dvě čáslavské střely.

První poločas začal boleslavskou šancí, když ve 4. minutě dlouhý Millerův výkop přeletěl soupeřovu obranu a Bulut běžel sám na branku, kterou však zbrklou střelou netrefil. O chvíli později Brunclíkův trestný kop od postranní lajny proletěl napříč malým vápnem, aniž ho někdo dorazil.
Na druhé straně Fikejzův střelecký pokus odvrátil Zbrožek hlavou.
Ve 13. minutě Šírlův trestňák hlavičkoval Dosoudil nad.
V 16. minutě Dosoudil uplatnil vysokou postavu pro změnu před vlastní brankou a odvrátil první čáslavský roh.
Ve 20. minutě Zbrožek obloučkem za soupeřovu obrannou linii poslal do akce Buluta, který nabil Štohanzlovi, jehož ránu bez přípravy z pěti metrů brankář Ducheček zázračným reflexem vyrazil na roh.
Ve 23. minutě hlavičkoval z malého vápna Hodas jen pár centimetrů nad břevno boleslavské branky.
Ve 27. minutě se Štohanzl prosmýkl kolem obránce z pravé strany do pokutového území, ale centr na Mageru lapil u bližší tyče Ducheček. O dvě minuty později po Fillově přihrávce Magera uvnitř vápna prováhal správný moment ke střele. V předposlední minutě poločasu Bulut křížným pasem našel Filla, který přihrával před branku, ale tam žádného spoluhráče nenašel.

Druhý poločas otevřel Mareš ranou k levé tyči, kam se Ducheček vrhnul včas. Kolem 50. minuty zahrával Brunclík dva rohové kopy, ale Boleslavští z nich nic nezískali.
Potom se osmělila Čáslav. Prášilův nebezpečný centr z trestného kopu boleslavská defenzíva přežila bez úhony. V 57. minutě zle vypadající atak zastavil až Zbrožek uvnitř boleslavského vápna.
V 58. minutě Bulut promarnil dobrou pozici ke střelbě levačkou a když zkusil zakončení pravou nohou, obránce jej snadno zablokoval.
V 59. minutě Fikejzova přízemní rána těsně minula pravou tyč Millerovy branky.

V 62. minutě Miller rukou vyhodil míč až za půlící čáru na rozběhnutého Štohanzla, ten z pravé strany přihrál Bulutovi, který běžel sám na brankáře, ale nepřekonal jej. Slibná akce skončila rohem, který Šírl povedeně rozehrál na Štohanzla, jenž hlavou trefil břevno. Odražený míč do sítě doklepl Zbrožek - 0:1.

Čáslav se vrhla do útočení. V 65. minutě se Kelesiadis prosmýkl mezi Dosoudilem a Šírlem před boleslavskou branku, kde jej zastavil Miller odvážným zákrokem. V 72. minutě si rozhodčí Ardeleanu vymyslel trestný kop za čisté Zbrožkovo vypíchnutí míče, Prášil trestňák napral do hráčské zdi. Od 78. minuty následovaly v těsném sledu tři čáslavské střelecké příležitosti. Hodas sice přešel přes Šírla, ale ne už přes Dosoudila. Za dvě minuty na centr od levé lajny nedoskočil Hodas, kterého na malém vápně boleslavští obránci nepokryli. Po rohovém kopu Rendlovu hlavičku chytil pozorný Miller.
V 84. minutě utekl čáslavské defenzívě Mareš, ale z úhlu nastřelil přichystanou náruč brankáře Duchečka.

V závěru Boleslavští odolali dvěma rohovým kopům Čáslavi a když se už zdálo, že těsně vyhrají, inkasovali velmi laciný gól. V nastaveném čase si rozhodčí Ardeleanu vymyslel trestný kop po Dosoudilově souboji se soupeřem na kraji trestného území. Prášilův centr usměrnil do boleslavské branky Krmenčík, kterému obránci dopřáli neskutečně luxusní prostor k zakončení - 1:1.
Bezprostředně po rozehrání ve středu hřiště sudí zápas ukončil. Protože po odehrání zápasu nebylo o postupujícím mužstvu jasno, přišel na řadu penaltový rozstřel.
1.série
: Hodas po zemi dal a Sivričovu nedůraznou ránu vyrazil Ducheček - 1:0
2.série
: Leiblovu střelu Miller chytil a Brunclík proměnil - 1:1
3.série
: Prášil se po zemi prosadil a podobně uspěl i Mareš - 2:2
4.série
: Fikejzovu ránu Miller vyrazil a Kúdela uspěl - 2:3
5.série
: Karal dal a Bulut panenkovským dloubákem také - 3:4. A tím bylo rozhodnuto o postupu FK Mladá Boleslav do osmifinále Poháru České pošty, které se již hraje na dva zápasy. Soupeřem Boleslavi bude třetiligový Třinec, který vyřadil prvoligový Baník Ostrava.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Brunclík, Zbrožek, Dosoudil, Šírl - Ščuk, Opiela (71. Kúdela) - Fillo (46. Mareš), Magera (56. Sivrič), Štohanzl - Bulut.

Sestava FK Čáslav: Ducheček - Achemaistos, Rendla, Karal, Fikejz - Kelesiadis (81. Kučera), Markovič (64. Ujec), Prášil, Leibl - Hodas, Hloušek (69. Krmenčík).

Góly: 90. Krmenčík - 63. Zbrožek

ŽK: Achemaistos, Rendla, Krmenčík, Karal - Ščuk, Zbrožek

ČK: Krmenčík

Rozhodčí: Ardeleanu - Zeman, Dlasjuk

Diváků. 450

Fanshop banner