Krátce po přestávce zkolabovali a dostali celkem osm gólů
Klub

Krátce po přestávce zkolabovali a dostali celkem osm gólů

Redakce

Boleslavští mladší dorostenci v šestém ligovém utkání inkasovali osmigólový debakl v Hradci Králové. Se třemi výhrami a třemi porážkami jsou uprostřed čtrnáctičlenné tabulky se ziskem devíti bodů jako Dukla Praha a MFK Chrudim.

Od úvodních minut bylo jasné, kdo bude udávat tempo hry. Hradečtí jistě kombinovali a zatlačili boleslavský tým na jeho polovinu hřiště na převážnou část prvního poločasu. Již ve 3. minutě mířila první střela do boleslavského brankáře Volka. V 5. minutě po centru z pravé strany nepřesně hlavičkoval hradecký Zdržálek. Následovaly další ataky z pravé strany, kde Procházka nestíhal bránit aktivního Korčáka a ten své spoluhráče zásoboval jedním centrem za druhým. Hradečtí dominovali ve středu hřiště, kde jim boleslavští hráči nechávali až moc velký prostor pro kombinaci, přesto půl hodiny drželi čisté konto poctivou obranou.
Ve 30. minutě trestný kop hradeckého Bredy skončil na břevně Volkovy branky a hned z následného brejku utekl po pravé straně boleslavský Baláž a křížnou střelou trefil tyč hradecké branky.
Ve 32. minutě však Baláž zaváhal s odkopem a po následném centru neuhlídal Procházka protihráče a hradecký Breda dal první gól - 1:0. Ve 34. minutě při závaru v boleslavském pokutovém území zbrkle nadskočil při souboji David Luňák a následný kontakt mezi hradeckým útočníkem a boleslavským Scheuflerem skončil pokutovým kopem, který proměnil Zdržálek - 2:0.

Druhý poločas začal gólovou smrští Hradce, který během deseti minut nastřílel čtyři góly a proměnil tak utkání v exhibici.
Ve 44. minutě po zaspání Baláže skóroval Zorvan křížnou střelou - 3:0. Hned po rozehrávce a následné boleslavské ztrátě míče ve středu hřiště Breda kolmou přihrávkou uvolnil Zbudila, kterého nestíhal Baláž - 4:0. Ve 48. minutě přidal další gól z trestného kopu Zorvan - 5:0. A v 50. minutě se podobně trefil přes hráčskou zeď Breda - 6:0.
Teprve za tohoto stavu se Boleslavští vrátili částečně do hry, kterou se jim podařilo občas přenést na hradeckou polovinu hřiště. V 64. minutě se ocitl sám před hradeckou brankou Wolf, ale šanci neproměnil. Vzápětí běžel sám na hradeckou branku Kořínek, který zdárně přehodil brankáře, ale minul při tom branku. V 67. minutě se konečně Boleslavi podařilo vstřelit alespoň čestný gól, když se mezi hradeckými obránci prosadil Kostraba - 6:1.
V 71. minutě zbytečnou ztrátou míče Hodbod nabídl příležitost soupeři a Breda ji zdařilou střelou na zadní tyč využil - 7:1. V 77. minutě špatnou nahrávku Wolfa ve středu hřiště zachytil Zbudil a udělal z obránců Boleslavi cvičné panáky, načež uzavřel výsledek na ostudný rozdíl sedmi gólů - 8:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Baláž (56. Ráž), Scheufler, D. Luňák, Procházka - Zörkler (48. Hodbod) - Pekař, Bár (41. Zoubek), Duch (48. Wolf), Kořínek - M. Luňák (56. Kostraba).

Góly: 30., 50. a 71. Breda, 44. a 48. Zorvan, 45. a 77. Zbudil, 32. Zdržálek - 67. Kostraba

Trenér Martin Mrvík příčiny nezdaru v Hradci hledal i u sebe, i když z hráčů zodpovědnost za gólový příděl nesnímal: ,,Pogratuloval jsem soupeři k výhře, byl lepší ve všech činnostech. Špatný výsledek beru na sebe. Druhý poločas jsme chtěli Hradec potrápit změnou v rozestavení, ale přecenil jsem možnosti svého týmu. V novém rozestavení přestali hráči plnit povinnosti v obranné hře a soupeř je za to trestal." Zná trenér recept, jak zabránit podobným kolapsům? „Zatím se mně nepodařilo u kluků vymýtit strach ze soupeře, který mají už před utkáním. Prohrávali v hlavách již cestou do Hradce. Prvořadý úkol pro mě i mé spolupracovníky nyní spočívá v úsilí dostat do kluků sebevědomí a odvahu. Pokud to společně zvládneme, půjdou výkony jednotlivých hráčů i celého týmu nahoru," věří Martin Mrvík.

Fanshop banner