Ve středu v Čáslavi startuje Boleslav v Poháru České pošty
Klub

Ve středu v Čáslavi startuje Boleslav v Poháru České pošty

Redakce

Boleslavští vstoupí do české pohárové soutěže, která se letos jmenuje Pohár České pošty, až ve třetím kole střetnutím FK Čáslav - FK Mladá Boleslav ve středu 26. září od 16,30 hodin na čáslavském stadionu Pod hrádkem.

Na rozdíl od Boleslavi to pro Čáslav bude již třetí zápas v rámci letošního Poháru České pošty.
Uprostřed letních prázdnin za tropického vedra Čáslavští v prvním kole přemohli divizní Letohrad na jeho hřišti nejtěsnějším poměrem 1:0. Jediný gól dal pět minut před koncem Karal hlavou po Vrabcově trestňáku.
Los druhého kola svedl proti sobě druholigové rivaly Čáslav a Táborsko. Hrálo se na čáslavském hřišti a po bezgólovém poločase utkání skončilo nerozhodně 1:1. Čáslavští vedli od 49. minuty Charuzovým gólem, Táborští o dvě minuty později vyrovnali Džafičem. Penaltový rozstřel rozhodl pro Čáslav až v sedmé sérii Karal. Ten je pravděpodobně pohárový specialista, neboť zařídil Čáslavi oba dosavadní postupy z prvního i z druhého kola.
V čáslavském druholigovém kádru jsou na hostování boleslavští fotbalisté Jan Charuza, Daniel Dudka a Jakub Synek.

Kompletní program 3. kola Poháru České pošty 2012-13

Středa 26. září od 16,30 hodin
Česká Lípa - Slovan Liberec
Jablonec nad Jizerou - Rosice
Vyšehrad - Teplice
Domažlice - Pardubice
Meteor Praha - Baumit Jablonec
Bohemians Střížkov - Hradec Králové
Chomutov - Viktoria Plzeň
Čáslav - Mladá Boleslav

Třinec - Baník Ostrava
Kroměříž - Slovácko
Třebíč - Králův Dvůr
HFK Olomouc - Dukla Praha

Úterý 2. října od 16 hodin
Ústí nad Labem - Slavia Praha

Středa 3. října od 17 hodin
Fastav Zlín - Vysočina Jihlava

Středa 10. října od 16 hodin
Uničov - Sigma Olomouc

Dosud neurčený termín
Viktoria Žižkov - Sparta Praha

Ve třetím kole o postupu rozhoduje výsledek pouze jednoho střetnutí, které se zpravidla hraje na hřišti mužstva z nižší soutěže. Teprve osmifinále, kam se probojují lepší z duelů třetího kola, se hraje na dvě utkání. Osmifinálovými oficiálními termíny jsou ještě letošní podzimní středy 31. října a 28. listopadu. Vítěz středočeského duelu Čáslav - Mladá Boleslav se střetne s vítězem severomoravské bitvy Třinec - Baník Ostrava.

Po osmi odehraných kolech aktuálního ročníku 2012-13 druhé ligy je Čáslav předposlední s pouhými pěti body. Vyhrála jen jednou (ve druhém kole doma s Vlašimí 3:0), dvakrát remizovala (v Sezimově Ústí s Táborskem a na pražském Střížkově shodně 0:0) a pětkrát prohrála (na Žižkově 0:2, doma s Ústím 1:2, v Sokolově 0:1, doma s Mostem 0:3, na hřišti HFK Olomouc 2:4). Kvůli špatným výsledkům po sedmém kole v Čáslavi skončil trenér Petr Vrabec, odchovanec mladoboleslavského fotbalu.

Fanshop banner