Výhrou nad Jihočechy postoupili na třetí místo
Klub

Výhrou nad Jihočechy postoupili na třetí místo

Redakce

Boleslavští byli po většinu herního času lepší než Budějovičtí a zaslouženě si připsali tři body, které je posunuly na třetí příčku v celostátní lize. Hvězda utkání Hodač dal dva góly a na dalších dvou se výrazně podílel.

První poločas boleslavští dorostenci vyhráli 2:1 na góly a 11:1 na rohové kopy. První se v gólové šanci ocitl Hůlka po rohu ve 4. minutě, hlavičkoval však vedle branky.
Ve 14. minutě překvapivou Hodačovu ránu z dvaadvaceti metrů českobudějovický brankář Hajdušek neudržel v náručí, za což jej nekompromisně potrestal Klobása - 1:0.

Gól boleslavské fotbalisty neukolébal a neúnavně atakovali soupeřovu branku dalšími útoky. Do sedmadvacáté minuty připočítávali pouze rohové kopy.
Ve 28. minutě se Hodač odhodlal k další střele. Zamířil k levé tyči, Hajdušek tam byl sice včas, ale stačil balon jen vyrazit a proti Klobásově dorážce už neměl nárok - 2:0.

Z Hodačových střeleckých pokusů si vzal příklad Eliáš, ale ten ve 33. minuty ranou z dálky branku Českých Budějovic netrefil.

Ve 39. minutě se boleslavská defenzíva dopustila jediné chyby za celý poločas a soupeř ji využil ke snížení. Stoper Hůlka si počínal lajdácky při malé domů a nedůraznou přihrávku před brankářem Výdou vypíchl Polanský, pro něhož pak už bylo snadné poslat míč do opuštěné boleslavské branky - 2:1.
Pět minut před přestávkou se v nadějné příležitosti neprosadil boleslavský Geissler.

Druhý poločas vyzněl podobně jako první opět ve prospěch boleslavských dorostenců. Ti se z kabiny vrátili na hřiště ofenzivně naladění a s jasným předsevzetím pojistit si zisk tří bodů co nejdříve.

V 50. minutě Hodač levačkou ze dvaceti metrů trefil nádherně pravý horní růžek budějovické branky. Rána to byla milimetrově přesná a pro brankáře tak překvapivá, že se po ní skoro ani nestačil ohlédnout, natož ji chytit - 3:1.
V 52. minutě prosvištěl po pravé straně Kocourek, v budějovickém vápně se drze prodral přes beka a od koncové lajny přihrál před branku. Míč si zpracoval Hodač a střelou z otočky zaskočil gólmana - 4:1.

V 55. minutě Geissler poslal trestňák vedle branky. V následující minutě po přetaženém centru pálil Eliáš, ale křížná střela z jeho kopačky minula cíl.
V 61. minutě předvedli Boleslavští druhé zaváhání v defenzívě, ale tentokrát je na rozdíl od prvního poločasu Jihočeši nepotrestali. Ze Staňkovy přihrávky Polanský přestřelil.
Pátému boleslavskému gólu byl nejblíže Lacek. V 64. minutě se ocitl sám před soupeřovou brankou, ale Hajdušek jeho zakončení vyrazil na roh. Po jeho rozehrání se stoper Křapka hlavou neprosadil. V 69. minutě nevyužil Geissler šanci, do které jej poslal šikovným obloučkem za obrannou linii Kocourek.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Výda - Geissler, Křapka, Hůlka, Houžvička (84. Živnůstka) - Eliáš (82. Vraštil), Kateřiňák - Kocourek (79. Kubelka), Hodač, Lacek (76. Fidrich) - Klobása (87. Pajer).

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Hajdušek - Čejka, Dudák, Straka, Funda (57. Hála) - Wermke (79. Růžička), Jakub Held, Staněk, Jenne (46. Kolafa) - Horák (46. Martin Held), Polanský (87. Šumský).

Góly: 14. a 28. Klobása, 50. a 52. Hodač - 39. Polanský

ŽK: Eliáš - Polanský, Čejka, J.Held

Rozhodčí: Tomáš Kovařík - Schröter, Hloucal

Diváků: 165

Fanshop banner