Minář: Byl to těžký zápas pro hráče i pro mě
Klub

Minář: Byl to těžký zápas pro hráče i pro mě

Redakce

V letošní trenérské premiéře na boleslavské lavičce se Ladislav Minář do poslední minuty nervoval, ale nakonec radoval ze tří bodů, které tým posunuly do středu tabulky Gambrinus ligy.

„Utkání bylo těžké ze dvou důvodů. Prvním byl psychický dopad série utkání, kdy se mužstvu nedařilo a třikrát prohrálo, a druhým bylo vědomí, že se Boleslavi v Gambrinus lize dosud nepodařilo Hradec porazit," řekl na úvod setkání s novináři Ladislav Minář, trenér mužstva a sportovní ředitel FK Mladá Boleslav.
„Přáli jsme si dát první gól, a to se nám podařilo. V prvním poločase jsme soupeře do ničeho nepustili. Po přestávce byli hráči nervózní, zbrklí a zmatkovali, jakoby na ně doléhala tíha zápasu a hlavně zodpovědnost dotáhnout zápas do vítězného konce. Utkání dopadlo dobře a za tři body jsme všichni spokojení, i když nemáme takovou herní kvalitu, jakou si představujeme,"
dodal Minář.

Jak těžký byl zápas pro vás osobně?
„Pro každého byl těžký, pro hráče i pro mě. Jsem rád, že to vyšlo."

Jak jste s týmem před zápasem pracoval?
„Každý trenér má svůj přístup k hráčům. Považuji se za přísného trenéra, ale zároveň dovedu polevit, když cítím, že je to potřeba. Jedna věc je klima v mužstvu a druhá pohoda na hřišti. První se nám povedlo zlepšit a k druhému zlepšení snad přispěje i výhra nad Hradcem."

Současný hradecký trenér s mladoboleslavskou minulostí Jiří Plíšek neskrýval rozčarování nad prohraným zápasem: „Jsem zklamaný, že jsme prohráli. Utkání bylo vyrovnané a remíza by byla zasloužená. Domácí ze začátku vyrukovali s agresivní a nátlakovou hrou, na kterou jsme se připravovali, ale naši hráči měli zbytečný respekt a proto měla Boleslav první půli více ze hry. Druhý poločas byl z naší strany lepší, vytvořili jsme si nadějné situace, ale co Boleslav dokázala proměnit, to jsme my neproměnili. Právě v efektivitě byla Boleslav lepší a nezbývá mně, než ji pogratulovat k vítězství."

Fanshop banner