Proti Hradci hrajeme v tradičním čase nedělního podvečera
Klub

Proti Hradci hrajeme v tradičním čase nedělního podvečera

Redakce

Utkání 8. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové se hraje v neděli 23. září 2012 od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Střetnou se v něm sedmibodoví sousedé v tabulce, dvanáctá Boleslav má o tři góly horší skóre jež jedenáctý Hradec.

Mladá Boleslav má s Hradcem Králové v rámci Gambrinus ligy skromnou a nepříznivou bilanci, neboť východočeský tým ještě neporazila. V dosud sehraných čtyřech mistrovských zápasech dvakrát prohrála a dvakrát remizovala. V letošní letní přípravě duel těchto soupeřů na hřišti ve Lhotě pod Libčany skončil bezgólovou plichtou.
Poslední boleslavská radost ze soutěžní výhry nad Hradcem je neligová a šest let stará. Ve čtvrtek 19. října 2006 Mladá Boleslav ve čtvrtfinále českého poháru vyřadila tehdy druholigový Hradec Králové na jeho hřišti jasně 4:1.

Bilance střetnutí Boleslavi s Hradcem v Gambrinus lize

Podzim 2010 Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:0
Jaro 2011 Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:2 (Chramosta - Fischer, Zelený)
Podzim 2011 Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:1 (Chramosta - Černý)
Jaro 2012 Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:0 (Štěpán, Dvořák)

Ze statistického přehledu vyplývá, že Jan Chramosta je jediný boleslavský fotbalista, který překonal hradecké brankáře v prvoligových zápasech. Na jaře 2011 prostřelil Tomáše Koubka, na podzim téhož roku Jiřího Lindra. Nikdo jiný z boleslavských fotbalistů se proti Hradci Králové střelecky neprosadil. Protože je Jan Chramosta dlouhodobě zraněný, musí jej někdo v nedělním utkání nahradit. Boleslavští však v dosavadních podzimních zápasech střeleckého lídra neobjevili. Dva góly dal Matej Sivrič, po jednom Martin Nešpor, Ondřej Kúdela, David Brunclík, Jakub Mareš, Lukáš Magera.
Aktuálně nejproduktivnějším hradeckým fotbalistou je Jan Šísler se třemi góly. Dušan Uškovič se trefil dvakrát, Pavel Dvořák a Tomáš Holeš přidali po jednom gólu.

Kompletní program 8. kola Gambrinus ligy

Pátek 21. září od 20,15 hodin FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava
Sobota 22. září od 16 hodin 1.FK Příbram - SK Dynamo České Budějovice
Sobota 22. září od 18,20 hodin 1.FC Slovácko - FK Baumit Jablonec
Neděle 23. září od 16 hodin FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava
Neděle 23. září od 17 hodin FK Teplice - FC Viktoria Plzeň
Neděle 23. září od 17 hodin FK Dukla Praha - SK Slavia Praha
Neděle 23. září od 17 hodin
FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové
Pondělí 24. září od 19,30 hodin AC Sparta Praha - SK Sigma Olomouc

Fanshop banner