K úspěchu proti Hradci máme dvojí motivaci, míní Minář
Klub

K úspěchu proti Hradci máme dvojí motivaci, míní Minář

Redakce

Do utkání 8. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové v neděli 23. září 2012 od 17 hodin přivede boleslavský tým v roli trenéra současný sportovní ředitel Ladislav Minář, jenž nahradil Miroslava Koubka, který rezignoval po třech prohraných ligových zápasech.

Sportovní ředitel Ladislav Minář se v roli trenéra mužstva FK Mladá Boleslav ocitl podruhé. Poprvé se tak stalo v závěru jarní sezóny 2011, kdy po odstoupení Karla Stannera dovedl tým k vítězství ve finále českého poháru Ondrášovka cup.
Pro utkání s Hradcem Králové připravoval mužstvo od pondělí 17. září spolu s asistentem Milanem Pechancem, trenérem brankářů Filipem Toncarem a kondičním trenérem Martinem Třasákem.

K dispozici mají početný a kvalitní hráčský kádr, z něhož je mimo hru už jenom čtveřice Ondřej Zahustel, Jan Chramosta, Adrian Rolko a Michal Smejkal. Všichni jsou v rekonvalescenci po operacích kolena. Trénovat začal Tomáš Fabián, který už i hrál mistrovské utkání Juniorské ligy. Do prvoligového mužstva se vrátil po desetiměsíční absenci zaviněné zlomeninou nohy Lukáš Opiela a také další uzdravení Tomáš Janíček, Radek Dosoudil, Jan Štohanzl, Jasmin Ščuk, Marek Kulič i Lukáš Magera.

S návratem uzdravených hráčů trenéři i fandové očekávají, že mužstvo nabere sílu k hernímu i výsledkovému zlepšení v ligových zápasech. Vždyť bilance letošních sedmi odehraných kol je druhá nejhorší za mladoboleslavského působení v Gambrinus lize. Pouze v premiérovém podzimu 2004 měl boleslavský tým méně bodů (5), než má letos (7). V druhé polovině podzimní sezóny mají tedy současní fotbalisté v mladoboleslavských dresech co napravovat.

„Do utkání s Hradcem Králové jdeme dvojnásobně motivovaní, neboť chceme ukončit sérii porážek z předchozích tří mistrovských utkání a také přerušit nelichotivou bilanci střetnutí s východočeským soupeřem, kterého v Gambrinus lize ještě Boleslav nikdy neporazila," burcuje hráče čerstvý trenér a nadále i sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Ladislav Minář.

Fanshop banner