Odchovanci Chramosta a Zahustel prodloužili smlouvy
Klub

Odchovanci Chramosta a Zahustel prodloužili smlouvy

Redakce

Talentovaní odchovanci Jan Chramosta a Ondřej Zahustel prodloužili dosavadní smlouvu s FK Mladá Boleslav o další dva roky a tak jejich nové kontrakty platí až do 30. června 2016.

Útočník Jan Chramosta v letošním říjnu oslaví dvaadvacáté narozeniny, ofenzivnímu záložníkovi Ondřeji Zahustelovi bylo v letošním červnu jednadvacet let. Oba fotbalově vyrostli v FK Mladá Boleslav a v modrobílém dresu odehráli všechna svá dosavadní prvoligová utkání. Jan Chramosta v 88 zápasech nastřílel 28 gólů, Ondřej Zahustel ve 23 zápasech dal 6 gólů.
V aktuálním soutěžním ročníku 2012-13 nezaznamenali žádný start, neboť oba se zotavují z operací křížových vazů v kolenech a tato těžká zranění zbrzdila jejich reprezentační kariéry.
Nové profesionální smlouvy jsou mimojiné projevem víry šéfů mladoboleslavského klubu, že rekonvalescence mladých fotbalistů proběhne zdárně a oba se v plné síle vrátí na fotbalový trávník v co nejkratším možném čase.
„Ceníme si prodloužení smluv s těmito hráči. I přes jejich současný zdravotní stav jsou oba stavebními kameny FK Mladá Boleslav," uvedl sportovní ředitel a současně i trenér mužstva Ladislav Minář.
„Oba hráče potkala zranění na začátku slibně se vyvíjecích se kariér, ale podobná zpráva jim dodá určitě morální sílu a důvěru v jejich schopnosti, které tímto krokem klub dal najevo. Jsem přesvědčen, že v obou případech to bude zpětně vyhodnoceno jako rozumný společný krok," komentoval prodloužení kontraktů jejich hráčský agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.
Spokojeni jsou také oba mladí fotbalisté. „Postupu klubu si vážím a věřím, že mu jeho důvěru ještě bohatě vrátím. Je to povzbuzení do léčby a následné rehabilitace," prohlásil Jan Chramosta, který zranění utrpěl v červenci a s největší pravděpodobností ho připravilo o jistou nominaci do české dospělé reprezentace.
Ondřej Zahustel se těší, že klubu vrátí důvěru co nejdříve, to znamená v jarní sezóně příštího roku. „Jsem čtyři měsíce po operaci a tahle zpráva je pro mě silným impulsem do zimní přípravy, v níž se budu chtít vrátit v plné síle na hřiště," řekl boleslavský záložník, který se zranil v letošním dubnu.
Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek je známý slabostí pro odchovance s bojovným srdcem, což dal najevo i ve svém prohlášení po podpisu smluv s Chramostou a Zahustelem: „Jsem velice potěšen z prodloužení smluv s těmito talentovanými a charakterními hráči, kteří mají kladný vztah ke klubu, kde fotbalově vyrostli. Oba patří do reprezentační jednadvacítky s přirozenými a oprávněnými ambicemi dostat se do seniorské reprezentace. Osobně jsem rád, že prodlužujeme smlouvy s hráči, kteří jsou odchovanci FK Mladá Boleslav a zapadají do naší klubové filozofie, jejíž prioritou je výchova vlastních fotbalistů."

Fanshop banner