V mistrovské sezóně podruhé remizovali
Klub

V mistrovské sezóně podruhé remizovali

Redakce

Ze hřiště v plzeňské Luční ulici si boleslavští starší dorostenci přivezli jeden bod za remízu, kterou udrželi svoji dosavadní neporazitelnost v konkurenci celostátní ligy, ale klesli ze druhého na čtvrté místo.

Po opatrném začátku zaútočili Boleslavští poprvé ve 14. minutě. Akci středem hřiště zakončil po Eliašově přihrávce Klobása střelou do brankáře. O minutu později dostal Eliáš míč do levé strany, přešel přes obránce, který při podklouznutí stačil míč vypíchnout jen k Hodačovi, jehož zakončení trefilo brankáře. Ve 21. minutě Klobása centroval z pravé strany přesně na hlavu Lacka a ten zamířil brankáři do rukou.

Ve 24. minutě zaútočili Plzeňští po pravé straně. Hrdlička se dostal do samostatného úniku a podél Výdy zakončil akci střelou na zadní tyč - 1:0.

Ve 25. minutě Plzeňští zatáhli míč po pravé straně a jejich centr v boleslavském vápně zastavila ruka bránícího hráče. Rozhodčí Houdek nařídil penaltu, kterou brankář Výda vykryl. Dvě minuty před poločasem boleslavský Holeček tvrdě vystřelil z trestného kopu, ale vyrovnání nedosáhl.

Pět minut po přestávce Plzeňští získali rohový kop a po jeho rozehrání hlavičkovali na zadní tyči těsně vedle branky.
V 54. minutě se Kocourek zapojil do kombinace po pravé straně, nacentroval do vápna, ale Eliáš střílel vedle branky. V 56. minutě boleslavská obrana odvrátila nebezpečnou akci soupeře jen za cenu rohového kopu. V 59. minutě byl v samostatném úniku faulován Kocourek. Nařízený trestný kop rozehrál Kateřiňák na Hodače, který orazítkoval tyč plzeňské branky. V 64. minutě po dalším faulu na Kocourka na hranici vápna Hodač z trestného kopu těsně minul branku. V 66. minutě znovu zakončoval Hodač a brankář jeho střelu s problémy vyrazil. V 67. minutě trestným kopem z hranice vápna nastřelil Eliáš hráčskou zeď. V 71. minutě Kubelka pronikl mezi obránci do vápna, ale v zakončení neuspěl. Odražený míč se dostal ke Geisslerovi, jehož nepříjemnou střelu plzeňští obránci šťastně tečovali na rohový kop.

V 82. minutě Kocourek prošel po pravé straně, kde obešel obránce a přihrál Kateřiňákovi. Jeho střelu obránci zablokovali, míč se však dostal ke Klobásovi a ten přesnou ranou srovnal skóre - 1:1.
V závěrečných minutách si boleslavští dorostenci vynutili tlak, Hodač z trestného kopu trefil pouze břevno a dva rohové kopy dokázali Plzeňští uhlídat.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Výda - Geissler, Křapka, Hůlka, Houžvička (73. Kubelka) - Kateřiňák, Eliáš (89. Vraštil) - Hodač, Holeček (46. Živnůstka), Lacek (54. Kocourek) - Klobása.

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Šiman - Vondráček, Piroch, Chocholoušek, Palka - Hradecký, Mariánus, Domabyl (60. Soroka) - Mlynařík (69. Bešta), Hrdlička ((89. Holub), Pernglau,

Góly: 24. Hrdlička - 82. Klobása

ŽK: Palka, Šiman - Živnůstka

Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Volf

Fanshop banner