Boleslav i Slovácko čekají na probuzení střelců
Klub

Boleslav i Slovácko čekají na probuzení střelců

Redakce

V utkání 7. kola Gambrinus ligy 1.FC Slovácko - FK Mladá Boleslav se v sobotu 15. září 2012 od 19 hodin na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti proti sobě postaví dva skoro nejhorší útoky současné ligy.

Slovácko i Boleslav v dosud odehraných šesti ligových zápasech nastřílely shodně po šesti gólech. Mizernější střelce mají pouze tří jiné týmy Gambrinus ligy. Předposlední Příbram a třinácté Teplice daly po třech gólech, čtrnáctý Hradec Králové pět gólů. Poslední České Budějovice nastřílely šest gólů podobně jako desáté Slovácko a devátá Mladá Boleslav.

Na pomyslném křesle krále ligových střelců se po šesti odehraných kolech tísní čtveřice kanonýrů David Lafata z Jablonce, Stanislav Tecl z Jihlavy, Josef Šural z Liberce a Karol Kisel ze Slavie. Každý z nich překonal soupeřovy brankáře pětkrát.

Boleslav ani Slovácko mezi nejlepšími střelci zastoupení nemají.
Z boleslavského mužstva je Matej Sivrič jediný, kdo dal více než jeden gól. Dal dva. Po jednom dali Ondřej Kúdela, David Brunclík, Jakub Mareš a Lukáš Magera.
Ze Slovácka jediný dvougólový střelec je Ladislav Volešák. Po jednom dali Marián Kovář, Jan Lukáš, Jan Trousil a Libor Došek

V hráčských kádrech FK Mladá Boleslav i 1.FC Slovácko chybí výrazná kanonýrská osobnost. V Mladé Boleslavi Jana Chramostu a Ondřeje Zahustela vyřadila zranění. Marek Kulič a Lukáš Magera zkraje podzimní sezóny také marodili. Kdo další by měl za Boleslav střílet góly? Matej Sivrič, Jakub Mareš, Václav Ondřejka, Martin Nešpor, Ivo Táborský a případně i další hráči z druhého sledu Ondřej Kúdela, Jasmin Ščuk, Jan Kysela, Jan Bořil a Jan Štohanzl., jenž se vrací po zranění. Střelců v očekávání má Boleslav hodně, je nejvyšší čas, aby se někteří z nich probudili.

Václav Ondřejka byl v dosavadních dvanácti vzájemných zápasech Boleslavi se Slováckem nejčastějším střelcem gólů do boleslavské sítě. Od podzimu 2009 do jara 2011 dal ve čtyřech po sobě jdoucích ligových zápasech proti Boleslavi čtyři góly. V tomto soutěžním ročníku 2012-13 tuto bilanci jistě nerozšíří, neboť je v Boleslavi na hostování.
Z boleslavských fotbalistů se proti Slovácku nejvíce dařilo Kuličovi a Řezníčkovi, kteří nastříleli po dvou gólech. Jakub Řezníček nyní kope v Českých Budějovicích, Marek Kulič bude mít v sobotu šanci počet nastřílených gólů navýšit.

Fanshop banner