Soupeř chyby trestal góly
Klub

Soupeř chyby trestal góly

Redakce

Boleslavští mladší dorostenci jeli na hřiště pražského Meteoru pro tři body, ale nezískali ani jeden, přestože byli lepším týmem. Individuálními chybami však soupeři darovali šance a ten tři proměnil.

Vstup do utkání byl hodně aktivní z obou stran. Útoky pouze postrádaly přesnost ve finální přihrávce. V 7. minutě se rychlostně prosadil Kořínek na levé straně a vybojoval rohový kop. Po jeho zahrání Glockner hlavou těsně minul branku. V 10. minutě se dostal k zakončení Taneček, ale brankáře Kubeníka nepřekonal. V 11. minutě centroval Procházka z levé strany a Taneček zakončoval opět vedle branky Meteoru.
Pak přišla pomalejší pasáž v utkání, kdy boleslavský tým držel míč, snažil se o kombinaci, ale pouze k pokutovému území soupeře, jehož hráči byli velmi pozorní v obranné činnosti. Až ve 22. minutě se přihlásil o slovo aktivní Kořínek. Jeho prudce centrovaný míč v pokutovém území Meteoru však minuli všichni nabíhající spoluhráči.
Ve 25. minutě se pražský soupeř dostal poprvé k boleslavskému pokutovému území a střelou ze třiceti metrů vyzkoušel pozornost brankáře Volka. Ve 27. minutě nic nebylo z opravdu velké brankové příležitosti po akci Pekaře. O tři minuty později se z Pekařovy přihrávky ocitl ve výhodné střelecké pozici Kořínek, bohužel míč dobře netrefil a následnou dorážku již zlikvidoval brankář Kubeník. Ve 34. minutě předvedli hezký fotbalový okamžik opět boleslavští fotbalisté, když vtipně zakombinovali před vápnem soupeře. Míč se od Ducha přes Pekaře a Zorklera dostal ke Kořínkovi, který v druhé gólovce během několika minut opět zklamal. Ve 37. minutě naopak Kořínek přihrál do velké šance Duchovi, který se ocitl úplně sám před brankářem, ale kupodivu ani tato akce neskončila gólem.
Do šaten tak hráči odcházeli za bezgólového stavu, ačkoliv hra jednoznačně vyznívala ve prospěch boleslavského týmu.

Druhý poločas začal neuvěřitelnou individuální chybou boleslavského obránce Procházky. Ve 45. minutě dával malou domů vlastnímu brankáři s nedostatečnou razancí a záložník Meteoru Nábělek byl u míče dříve, než vybíhající Volek, kterého si obhodil a v poklidu otevřel skóre utkání - 1:0.

Boleslavští po lacině obdrženém gólu byli jak opaření a při snaze o vyrovnání se těžko dostávali do obranného bloku soupeře. Naopak přibývalo chyb v jejich přihrávkách a zbytečných ztrát míče. V 50. minutě po trestném kopu hlavičkoval Glockner do náručí brankáře. V 54. minutě Zoubkův pokus o technickou střelu postrádal razanci. O osudu utkání se rozhodlo v pěti minutách po hodině hry.

V 64. minutě při rozehrávce Lukeše ztratil míč Kořínek a po rychlé přihrávce Nábělka za boleslavskou obranu zvýšili Petřík vedení Meteoru - 2:0.
V 68. minutě Boleslavští chybu v rozehrávce opakovali a soupeř ji opět potrestal, tentokrát Nábělkova přihrávka našla Nebeského, jenž završil vedení na 3:0.

V závěru utkání se o čestný boleslavský úspěch marně snažili Glockner, Bár a Hodbod. ,,Výhru jsme soupeři darovali individuálními chybami a nemohoucností v zakončení,'' posteskl si trenér mladoboleslavských sedmnáctiletých fotbalistů Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Vomočil (50. Zoubek), Lukeš, Glockner, Procházka (61. M.Luňák) - Scheufler - Pekař (71. Hodbod), Duch (71. Bár), Baláž (31. Zorkler), Kořínek - Taneček (71. Schulz).

Sestava FK Meteor Praha VIII U17: Kubeník - Nouzák, Kačírek, Berousek, Nebeský (76. Jakš) - Onderka (61. Houštecký), Ščuka (76. Oleksyshak), Nábělek (71. Ploc), Petřík - Šimek (61. Veselý), Sup (41. Kostka).

Góly: 45. Nábělek, 64. Petřík, 68. Nebeský

Fanshop banner