Fabián už zase hraje fotbal
Klub

Fabián už zase hraje fotbal

Redakce

V pondělí 10. září 2012 se po patnáctiměsíční pauze vrátil na fotbalový trávník Tomáš Fabián a odehrál celý druhý poločas utkání Juniorské ligy FK Mladá Boleslav U21 - FC Viktoria Plzeň U21 2:1.

„Mám radost, že jsem zpátky v dresu a hraju fotbal," usmíval se po utkání navzdory pochopitelné únavě.
Levonohý obránce či záložník Tomáš Fabián, odchovanec mnichovohradištského fotbalu, byl poprvé do prvoligového áčka FK Mladá Boleslav zařazený na začátku roku 2009. Od té doby si v Gambrinus lize připsal jedenatřicet startů a tři góly. V roce 2009 společně s mladoboleslavským spoluhráčem Janem Chramostou reprezentoval Českou republiku na mistrovství světa dvacetiletých fotbalistů v Egyptě. Následně byl také v reprezentaci Česko U21, ze které vypadl kvůli zdravotním potížím. Ty vyřešila až operace pravého kyčelního kloubu, kterou podstoupil na počátku letošního roku.
Fotbalové utkání hrál naposledy 10. května 2011, kdy byl v sestavě FK Mladá Boleslav ve vyhraném semifinále Ondrášovka cupu na hřišti v Kroměříži. Od té doby byl dlouhých 488 dnů mimo hru. Vrátil se ve chvíli, kdy oslavil třiadvacáté narozeniny, k nímž si nadělil opravdu příjemný dárek.
„Návrat na hřiště mu přeji, protože poctivě a usilovně na sobě pracuje," uvedl kondiční trenér FK Mladá Boleslav Martin Třasák.
„Samozřejmě ještě není všechno, jak by mělo být. Chybí mi rychlost a herní praxe. Ale věřím, že v zimě absolvuji přípravu naplno a do jarní sezóny půjdu v plné síle," věří si Fabián, že kráčí po správné cestě, která směřuje k návratu do prvoligového týmu. Než se tak stane, podstoupí ještě před koncem letošního roku operativní zákrok, při kterém mu chirurgové z operované kyčle vyndají dva šrouby. „Doktor schválil, že zatím s nimi můžu trénovat a hrát bez omezení," prozradil Fabián. A tak trénuje a konečně už také hraje...

Fanshop banner