V Brně remizovali, přestože vedli o dva góly
Klub

V Brně remizovali, přestože vedli o dva góly

Redakce

Boleslavští na hřišti brněnského týmu, který vede Juniorskou ligu, ztratili dvougólové vedení. Přežili penaltu a druhý gól inkasovali tři minuty před koncem. Utkání nedohrál zraněný Honc.

První poločas Boleslavští začali dobře. V 6. minutě prvním, kdo v utkání trefil soupeřovu branku, byl boleslavský Ščuk, ale brněnského brankáře Veselého nezaskočil. O tři minuty později si Hankič v boleslavské brance poradil se zakončením Přerovského. V 10. minutě boleslavská defenzíva bez problémů zvládla první brněnský roh. Obdobná standardní situace na druhé straně hřiště přinesla Boleslavi vedení.
Ve 12. minutě první boleslavský rohový kop rozehrál Rozsíval a hlavou přesně zakončil Ščuk - 0:1.

V 15. minutě Táborského trestný kop vytáhl Veselý na roh. Boleslavští měli v této fázi utkání hru pod kontrolou a příznivý stav úspěšně hlídali. Ofenzívní snahy Ondřejky mařila jeho opakovaná ofsajdová postavení. Ve 30. minutě Hankič lapil Kuncovu umístěnou ránu ze třiceti metrů. Ve 33. minutě po spolupráci s Rozsívalem chyběly jen centimetry ke gólovému zakončení Mižičovi. Ve 36. minutě Boleslavští se štěstím přežili Přerovského centr, na který nikdo z jeho spoluhráčů před Hankičovou brankou nedosáhl.

Druhý poločas začal povedeným trestňákem Táborského, bohužel jen líznul břevno brněnské branky. Ve 49. i v 55. minutě brněnská obrana odolala Rozsívalovým centrům. Boleslavská aktivita v nástupu do druhé půle se projevila ve zvýšení vedení.
V 59. minutě Láncz skóroval střelou, které do brněnské sítě pomohl nejistý zákrok brankáře Veselého - 0:2.

Brněnští se probudili a začali se tlačit na boleslavskou branku. V 61. minutě Huškovu hlavičku zázračně zlikvidoval Hankič. O dvě minuty později však už kapituloval.
V 63. minutě se ocitl zcela sám před Hankičem brněnský Přerovský a nekompromisní ranou snížil - 1:2.

V 65. minutě postupovali Ondřejka s Táborským na jediného obránce Brna, šanci však pokazili přihrávkou do ofsajdu. Za čtyři minuty to zkoušel technickou střelou Rozsíval, ale minul cíl o pár centimetrů. V 74. minutě po Mižičově přihrávce střílel hodně nepřesně Ondřejka. V 76. minutě měli příležitost Brněnští, ale Matyskův centr hlavičkoval neobsazený Přerovský mimo branku. V 77. minutě po pádu Kunce v boleslavském trestném území sudí Zelinka nařídil penaltu, kterou však Přerovský poslal vysoko nad boleslavskou branku.
V 87. minutě Brno vyrovnalo, když se po centru z trestného kopu prosadil dorážkou do odkryté boleslavské branky Zezula - 2:2.

V 90. minutě Táborský z trestňáku netrefil branku a ve dvouminutovém nastavení boleslavský brankář Hankič vyrazil povedenou ránu Matysky.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Honc (31. Šimek), Hošťálek, Šťastný, Baster - Láncz, Ščuk - Táborský, Rozsíval, Mižič (83. Tvrdý) - Ondřejka.

Sestava FC Zbrojovka Brno U21: Veselý - Kršák, Huška, Malík (80. Frimmel), Matyska - Stehlík, Zezula, Přerovský, Dvořák (62. Kugler) - Vávra (46. Krška), Kunc.

Góly: 63. Přerovský, 87. Zezula - 12. Ščuk, 59. Láncz

ŽK: Přerovský, Zezula - Táborský

Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták

Boleslavští remízou na hřišti vedoucího Brna, pro které to byla druhá ztráta, když první tři mistráky vyhrálo, si v Juniorské lize pohoršili o dvě místa a potvrdili vyrovnaný celkový počet vstřelených a obdržených gólů.
Utkání sedmého kola Juniorské ligy FK Mladá Boleslav U21 - FC Viktoria Plzeň U21 se hraje v pondělí 10. září od 15 hodin
na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Plzeňští junioři jsou v dosavadním průběhu podzimní sezóny nejproduktivnějším týmem s patnácti nastřílenými góly v šesti zápasech, ale v šestém kole doma prohráli nečekaně vysoko s pražskou Duklou 1:4.

Fanshop banner