Děláme chyby, které do ligy nepatří, zlobil se Koubek
Klub

Děláme chyby, které do ligy nepatří, zlobil se Koubek

Redakce

Nečekanou prohru s Jihlavou odmítl boleslavský trenér Miroslav Koubek omlouvat rozsáhlou marodkou a vinu viděl především v nedostatku herní disciplíny, z níž se rodily fatální chyby.

„Neporazil nás soupeře, porazili jsme se sami. Nemůžeme ligové utkání vyhrát, když se dopouštíme tolika individuálních chyb," začal hodnocení zápasu Boleslav - Jihlava 1:3 Miroslav Koubek. „Nevynucenými chybami jsme vytvářeli brejkové situace mužstvu, o kterém jsme dobře věděli, že je známé jako brejkové. A vše korunovalo vyloučení Opiely. V deseti lidech jsme se pokoušeli o zvrat riskantním rozestavením a měli jsme k vyrovnání blízko, i když při naší hře na riziko měl soupeře šance. Po remíze jsme sahali do třetího inkasovaného gólu. Celkově jsme selhali v herní disciplíně proti soupeřem, který byl hratelný." Na novinářský dotaz, zda se nedisciplinované hře a prohře s Jihlavou podílí neúčast zraněných hráčů, Koubek odvětil: „Na marodku bych to nesváděl, děláme individuální chyby, které do ligy nepatří, ať tam hraje kdokoli."

Jihlavský trenér František Komňacký se nad momentální situací Jihlavy, která je po šesti kolech stále neporaženým týmem, rozplýval spokojeností, byť se snažil krotit své emoce a sliboval, že zkrotí případně nepatřičné nadšení v hráčské kabině. „Jsme mužstvo, které nemůže přijet do Boleslavi a myslet si, že soupeře přehraje fotbalově. Máme herní styl založený na kvalitním přístupu a bojovnosti hráčů, na jednoduchosti a rychlém přechodu do protiútoku. S těmito zbraněmi jsme také přijeli do Boleslavi a jako ve většině předchozích zápasů jsme šli do vedení. Připomínalo to čtyři z pěti minulých zápasů, ale tentokrát se nám podařilo úsilí dotáhnout do konce. I když jsme přinutili soupeře hrát v deseti, trnuli jsme až do pětaosmdesáté minuty. Přesto si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Ve hře máme hodně chyb, zmetků a nedostatků, ale celkově máme mužstvo zdravé a že jsme v lize neprohráli, není náhoda. Do každého zápasu jdeme s poctivým a skromným plánem a pro hráče je výhra na půdě klubu s velkými ambicemi obrovským povzbuzením a chci věřit, že to není naše poslední výhra. Že uděláme tolik bodů, aby jsme hráli ligu i v příštím roce," okomentoval vítězství Jihlavy její trenér František Komňacký, který nahlas přiznal, že ve vítězství začal věřit až po třetím Kolouškově gólu a že před startem Gmabrinus ligy ho vůbec nenapadlo, že jeho tým bude po šesti kolech bez porážky.

Fanshop banner