Poločas hráli v oslabení a Jihlavu nepřemohli
Klub

Poločas hráli v oslabení a Jihlavu nepřemohli

Redakce

Za příjemného letního nedělního podvečera Boleslavští nedokázali Jihlavským sebrat letní neporazitelnost, když marně v druhém poločase dřeli v oslabení bez vyloučeného Opiely.

Boleslavský výčet zdravotně neschopných se zúžil na pětici rekonvalescentů po náročných operacích (Chramosta, Rolko, Smejkal, Fabián, Zahustel) a to se projevilo i na složení základní sestavy, ve které se po delší pauze ocitli Opiela a Kulič. Na lavičce zůstali připravení Mareš, Janíček, Štohanzl, Ondřejka, Táborský, Ščuk a Miller.

S Jihlavou přijeli Tomáš Sedláček a Lukáš Vaculík, před čtyřmi respektive šesti lety stabilní hráči mladoboleslavské jedenáctky, a také Václav Koloušek, mladoboleslavský odchovanec, jenž z Pojizeří do světa vyrazil před sedmnácti lety.

Zkraje prvního poločasu se chvíli zdálo, že ráz utkání budou určovat Boleslavští ofenzivní hrou. Zdání platilo pět minut.
V 6. minutě u koncové lajny Jungr obehrál Johanu, kterého navíc zranil, a zacentroval před branku, kde se jemnou tečí gólově prosadil Tecl - 0:1.

Zaskočení boleslavští fotbalisté zkoušeli kombinační akce, ale branku Jihlavy neohrozili. V 16. minutě Šeda výtečným zákrokem zabránil gólu z hlavičky Karlíka po Kolouškově trestném kopu. Ve 21. minutě nezpracoval na půlící čáře Kysela přihrávku a umožnil Jihlavě vyrazit do protiútoku, v jehož finále Rada běžel sám na Šedu, ten jej naštěstí vychytal.
Ve 23. minutě se Tecl protahoval podle koncové čáry z pravé strany do pokutového území, ale nepřešel přes Zbrožka, který jej srazil. Nařízenou penaltu Tecl proměnil - 0:2.

Boleslavští kontrovali nejdříve nepřesnými střelami Kysely a Sivriče a později gólově z pokutového kopu.
Ve 32. minutě na rychlého Sivriče nestačil Tlustý a když na kraji vápna boleslavského útočníka srazil, rozhodčí nařídil penaltu i proti Jihlavě. Proměnil ji Magera - 1:2.

Boleslavští se tak vrátili do boje o body, ale než skončil poločas, přišli o dva důležité bojovníky. Ze hry odstoupil kvůli zranění Johana a těsně před přestávkou rozhodčí vyloučil Opielu. Předcházely tomu hrubé chyb v kombinaci. Nejprve chyboval Opiela a po něm Janíček, jehož zpětnou přihrávku vystihl Vaculík, kterému Opiela faulem zabránil v sólovém útoku na boleslavskou branku.

Druhý poločas začali Boleslavští v deseti lidech a obrovskou šancí. Šírlův centr hlavičkoval Magera a téměř jistému gólu zabránil vynikajícím zákrokem zkušený Blažek. Za dvě minuty utekl po levé straně Sivrič, u koncové lajny obehrál Radu, ale špatně přihrál. V 51. minutě tvrdě vypálil Vaculík, ale minul. Podobně na druhé straně po Kyselově přihrávce netrefil soupeřovu branku Mareš. V 63. minutě přiběhl Magera pozdě na Šírlův centr, o minutu později po Marešově centru nedovolil obránce Jihlavy Štohanzlovi přesněji zakončit hlavou. V 66. minutě se Vaculík ocitl sám před Šedou, ale nastřelil břevno. Za pět minut se v další jihlavské šanci ocitl Sedláček, jeho křížnou ránu Šeda vyrazil. V 75. minutě Koloušek nakrátko rozehrál trestňák Vaculíkovi a po jeho centru Karlík hlavou těsně minul boleslavskou branku. V 79. minutě asistent rozhodčího přehlédl Teclův ofsajd a pustil jihlavského kapitána samotného proti Šedovi, ten jasnou gólovou šanci zmařil.

Boleslavští v oslabení dřeli a při touze dosáhnout alespoň ne jeden bod, riskantně útočili s co největším počtem hráčů, kteří potom zákonitě scházeli v defenzívě. Jihlavě se podařilo této situace využít.
V 86. minutě běžel Koloušek z levé strany sám na Šedu, položil si ho na zem a technickým obloučkem pojistil jihlavskou výhru - 1:3.

Rozhodčí natáhl utkání o tři minuty, ale v nich Boleslav prohru nezmírnila, natož aby vyrovnala. I když na Blažkovu branku zle dotírala, ovšem bez efektu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Johana (33. Janiček), Zbrožek, Šírl - Kúdela, Opiela - Bořil (46. Mareš), Magera, Sivrič - Kulič (58. Štohanzl).

Sestava FC Vysočina Jihlava: Blažek - Karlík, Tlustý (46. Kučera), Šourek, Josl - Masopust (77. Mešanovic), Koloušek, Rada, Jungr (65. Sedláček), Vaculík - Tecl.

Góly: 32. Magera (z penalty) - 6. a 23. Tecl (druhý z penalty), 86. Koloušek

ŽK: Šírl, Zbrožek, Kulič, Kysela - Šourek, Tlustý, Rada

ČK: Opiela

Rozhodčí: Libor Kovařík - Ubias, Blažej

Diváků: 3732

Fanshop banner