Přijede remízový král Gambrinus ligy
Klub

Přijede remízový král Gambrinus ligy

Redakce

V utkání 6. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava, které se hraje v neděli 2. září 2012 od 17 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi, narazí boleslavští fotbalisté na mužstvo v dosavadním průběhu podzimní sezóny neporažené.

Jihlava z pěti odehraných ligových kol má kuriózní bilanci pěti nerozhodných výsledků. Je jedním ze dvou prvoligových týmů, které dosud neprohrály, druhým je vedoucí Sparta. Zároveň je však i jedním ze tří týmů, které zatím nevyhrály, podobně smutní jsou v Hradci Králové a v Příbrami.
Jihlava ligový podzim začala se Slavii Praha nerozhodně 3:3. Potom čtyřikrát hrála shodně 1:1. Doma s Plzní a Olomoucí, venku v Hradci Králové a Liberci. Má tedy vyrovnané skóre 7:7 a v tabulce je desátá.

Boleslav na páté příčce s pasivním skóre 5:6 je třetím nejhůře střílejícím týmem současné Gambrinus ligy. Stejně jako Boleslav daly v pěti mistrovských zápasech jen pět gólů devátá Olomouc, čtrnácté Slovácko a patnácté České Budějovice. Hubenější střeleckou potenci vykazují pouze dvanácté Teplice (3) a poslední Příbram (3).

Střelci Gambrinus ligy na podzim 2012: 5 - Josef Šural (Slovan Liberec), Karol Kisel (Slavia Praha), 3 - Stanislav Tecl (Vysočina Jihlava), Miroslav Markovič (České Budějovice), Pavel Hašek (Dukla Praha), David Lafata (Baumit Jablonec), Léonard Kweuke (Sparta Praha), Davor Kukec (Baník Ostrava), 2 - Matej Sivrič (Mladá Boleslav), Daniel Kolář (Viktoria Plzeň), Jan Vošahlík (Slavia Praha), Milan Halaška (Zbrojovka Brno), Luděk Pernica (Zbrojovka Brno), Michal Ordoš (Sigma Olomouc), Rudolf Otepka (České Budějovice), Jan Šísler (Hradec Králové), Jan Pázler (Dukla Praha), Václav Kadlec (Sparta Praha), Pavel Kadeřábek (Sparta Praha), Václav Procházka (Viktoria Plzeň), Marek Hanousek (Viktoria Plzeň), Ladislav Volešák (Slovácko).

Mezi pětapadesáti hráči, kteří dali jeden ligový gól, je boleslavská trojice Jakub Mareš, David Brunclík, Ondřej Kúdela a jihlavská čtveřice Lukáš Vaculík, Václav Koloušek, Marek Jungr, Karol Karlík.

Fanshop banner