Rozhodli za čtvrt hodiny
Klub

Rozhodli za čtvrt hodiny

Redakce

Ve druhém kole ligy mladšího dorostu předvedlo boleslavské družstvo ve Svitavách velmi slušný fotbal především v prvním poločase, kdy také rozhodlo o svém vítězství. A po dvou mistrovských zápasech má plný počet šesti bodů.

Vstup do utkání se Boleslavským povedl znamenitě. Hned při rozehrávce soupeře překvapili rozestavením a signálem, který svitavští zadáci řešili faulem na Pekaře. K nařízenému trestnému kopu se postavil Duch se Zoubkem, aby odstartovali další nacvičený signál. Zoubek přesně nacentroval na hlavu Glocknera, který vymetl pavučinu v pravém rohu svitavské branky - 0:1.

Ve 4. minutě hezká boleslavská kombinace vyvrcholila individuálním průnikem Pekaře, kterému gólovou příležitost zmařil nešetrným faulem vyběhnuvší brankář Cabal. Rozhodčí odpískal faul a místo jasné červené udělil brankáři pouze žlutou kartu. ,,Myslím, že rozhodčí věděl, že má následovat červená karta, ale citlivě domácího brankáře podržel. Pro průběh utkání v této věkové kategorii to bylo jenom dobře," komentoval milosrdný verdikt sudího boleslavský trenér Martin Mrvík. Následný trestný kop se Wolfovi nepovedl a trefil pouze hráčskou zeď. V 7. minutě po úspěšném napadání svitavské rozehrávky si Boleslavští vynutili další trestný kop. Při jeho rozehrání se nacvičeným signálem tentokrát neprosadili podle představ. V 9. minutě Duchův centr Lukeš hlavičkoval do rukavic brankáře Cabala. V 11. minutě se prosadil na levé straně individuálně Pekař a na jeho centr o kousek nedosáhl Taneček.

Ve 12. minutě po centru Wolfa z pravé strany zahrál obránce Svitav úmyslně rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten Taneček neomylně proměnil a zvýšil boleslavské vedení - 0:2.

Boleslavský tým pokračoval v dobré hře a soupeře nepouštěl vůbec k ničemu. Ve 14. minutě po centru Marka Luňáka zakončoval Wolf nad branku soupeře. V 16. minutě po narážečce s Duchem zakončení Pekaře pouze rozvlnilo boční síť. V 19. minutě ve finále nádherné akce neuspěl Pekař. Ve 22. minutě po trestném kopu Ducha hlavičkoval Glockner těsně vedle branky. Ve 27. minutě další hezká kombinace skončila po přihrávce Ducha a sklepnutí Tanečka střelou Wolfa těsně vedle branky Svitav. Ve 32. minutě rozehrál slibnou akci Zorkler hezkým míčem za soupeřovu obranu, kde Wolf posunul Pekařovi a ten v jasné brankové příležitosti trefil brankáře. Ve 35. minutě doslova zamotal hlavu dvěma svitavským hráčům Pekař a předložil do gólové pozice Wolfovi, který však netrefil dobře míč. Ve 38. minutě se řítil po hezké akci Zoubek sám na brankáře, ale šanci uspěchal a jeho střela neměla potřebnou razanci.
V závěru poločasu se poprvé ukázal tým Svitav. David Luňák se nechal jednoduše obejít na straně hřiště a nebezpečný míč do boleslavského pokutového území naštěstí nenašel dobře postaveného svitavského hráče.

Úvod druhého poločasu byl opět pod taktovkou boleslavských dorostenců. Drželi míč a soupeři ho moc nepůjčovali. Od 50. minuty Svitavští přitvrdili v osobních soubojích a zvýšili aktivitu. Výsledkem bylo několik ztrát míče a nepřesných přihrávek boleslavského týmu. Svitavští se vícekrát dostávali dlouhými nákopy ze své poloviny hřiště k boleslavskému pokutovému území, kde ale kralovali stopeři Lukeš a Glockner. Boleslavské akce většinou končily před trestným územím soupeře. Jedinou gólovou šanci ve druhém poločasu měl v 67. minutě Taneček po předchozí hezké kolmici Zorklera, ale branku o kousek minul. V 72. minutě centr Zorklera zakončoval hlavou Glockner těsně mimo branku. Až do konce utkání udržoval tým Svitav boleslavské chlapce v napětí, ale ti utkání poctivým výkonem zvládli a připsali si zaslouženě další tři body do ligové tabulky.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - D. Luňák (63. Hodbod), Lukeš, Glockner, Zoubek (52. Kořínek) - Zorkler - M. Luňák (78. Bár), Wolf (55. Scheufler), Duch, Pekař (80. Kostraba) - Taneček.

Góly: 1. Glockner, 12. Taneček z penalty

„První poločas se podobal mé představě o fotbalu, který chceme praktikovat," prohlásil nadšeně boleslavský trenér Martin Mrvík a pokračoval v hodnocení: „Hře jsme dominovali a vtipně kombinovali. Vytvořili jsme si mnoho brankových příležitostí. Škoda jen, že jsme jich tolik zahodili a pak se strachovali o výsledek až do konce utkání. Mrzí mě, že jsme nedokázali výkon z první půle přenést i do druhé. V druhém poločase jsme začali kazit a domácí zvýšeným důrazem hru opticky vyrovnali. I přesto se nedostali do brankové příležitosti. Náš tým zaslouženě vyhrál. Musím ho celý pochválit, že nereagoval na chvílemi až zákeřnou hru soupeře a věnoval se pouze fotbalu."

Fanshop banner