Plzni nestačili a prohráli s ní čtvrtý zápas v řadě
Klub

Plzni nestačili a prohráli s ní čtvrtý zápas v řadě

Redakce

Boleslavští opět plzeňskou tvrz ve Štruncových sadech nedobyli. Proti soupeři, který byl většinu zápasu aktivnější, si nevypracovali vyloženou gólovou šanci. Plzeňskou výhru zpečetil v poslední minutě Procházka.

Boleslavští v Plzni nevyhráli už šest let. Tentokrát přijeli do západočeské metropole bez zraněných Dosoudila, Janíčka, Chramosty, Zahustela, Fabiána, Smejkala, Rolka a navíc nemohl nastoupit Šírl podle klubové dohody, protože v Boleslavi hostuje právě z Plzně. Proto Koubkovo základní rozestavení vycházelo jen ze tří beků (Kysela, Johana, Zbrožek), kteří se při soupeřových atacích měli co ohánět. Čtvrté plzeňské prohře v řadě nezabránili.

První poločas byli Plzeňští aktivnější. Půl hodiny se hrálo většinou na boleslavské polovině hřiště, teprve ve třetí čtvrthodince Boleslavští hru opticky vyrovnali, ale gólovou šanci si nevypracovali. Plzeňské akce byly mnohem nebezpečnější.
Už ve 3. minutě Ďurišova tečovaná střela narazila do břevna a dorážku poslal Štípek nad boleslavskou branku. Na začátku druhé desetiminutovky kopali Plzeňští tři slepené rohy, po druhém z nich Šeda zázračným zákrokem vytlačil Hanouskovu hlavičku z pod břevna mimo branku. V 15. minutě Daridův technický trestňák ze strany pokutového území jen o pár centimetrů minul levou boleslavskou tyč. Ve 28. minutě po Magerově školácké ztrátě míče zkoušel Bakoš přelobovat Šedu, ale neuspěl.
Plzeňští herní převahu vyjádřili pouze šesti rohovými kopy a řadou dalších standardních situací v prostoru kolem boleslavského trestného území, nikoliv gólově. Boleslavští nekopali ani jeden roh, brankáře Kozáčika téměř nezaměstnali.

Druhý poločas začali Plzeňští opět zhurta. Ďurišova bomba proletěla nad břevnem Šedovy branky.
V 51. minutě Bořil zdařile pronikl do plzeňského vápna a zpětnou přihrávkou našel Sivriče. Jeho křížná rána těsně minula pravou tyč Kozáčikovy branky.
Po Horváthově první střele od jeho příchodu na hřiště získali Plzeňští osmý rohový kop, který boleslavská defenzíva přežila bez újmy.
V 63. minutě Horváthův centr na malém vápně hlavičkou uklidil k pravé tyči Hanousek - 1:0.

Boleslavští poslali do hry čerstvé hráče a ti přeci jenom dokázali plzeňský tlak zmírnit a hru opticky vyrovnali. Do vyložených brankových příležitostí se však nedostávali. V závěrečné snaze urvat v Plzni alespoň bod, otevřela Boleslav obranu, do které v poslední minutě vnikla trojice Plzeňských a brejkovou situaci zdárně zakončil Procházka střelou k pravé tyči - 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Zbrožek - Brunclík (68. Ondřejka), Kúdela - Bořil, Magera (64. Opiela), Štohanzl - Mareš (76. Kulič), Sivrič.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník, Ševinský, Procházka, Limberský - Štípek (54. Horváth), Darida (82. Fillo), Hanousek, Hora (54. Rajtoral), Ďuriš - Bakoš.

Góly: 63. Hanousek, 90. Procházka

ŽK: Hora, Limberský - Kysela, Ondřejka

Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kordula

Diváků: 9685

Fanshop banner