Juniorku srazil výstavní gól sparťana Macháče
Klub

Juniorku srazil výstavní gól sparťana Macháče

Redakce

Čtvrté soutěžní utkání hráli boleslavští junioři na hřišti strahovského centra mládeže proti Spartě Praha, která byla po třech zápasech bez výhry s deseti inkasovanými góly. V konfrontaci s Boleslaví si postavení výrazně vylepšila.

V mladoboleslavském dresu se představilo několik hráčů z kádru prvoligového áčka. Kromě Lukáše Opiely, Iva Táborského a Jana Štohanzla nastoupil také dvaatřicetiletý gólman Miroslav Miller, proti kterému na druhé straně stál v brance teprve šestnáctiletý Jindřich Staněk.
Sparťané hned na úvod
zahrozili po chybě Hošťálka v rozehrávce. Následný průnik Reitera zprava a jeho centr nenašel nikoho ze spoluhráčů před bránou. V dalších minutách se soupeři oťukávali. Ve 13. minutě si boleslavští vypracovali první dobrou příležitost ke skórování, ale Synek po přihrávce Táborského v koncovce zklamal. Zhruba po půlhodině centroval z levé strany povedeně Krob, ale naštěstí před brankou Griffiths promáchl. Krátce na to Reiter postupoval po pravé straně, ale opět jeho pas před bránu mladoboleslavského mužstva nikoho nenašel. Ve 40. minutě měl Synek opět velkou příležitost, ale jeho váhavé řešení zmařil brankář Staněk a též následné zakončení Táborského minulo sparťanskou branku. Herně vyrovnaný první poločas proto skončil nerozhodně.
Úvodních dvacet minut druhého poločasu
se Boleslavským nepovedl. Sparťané byli v obrovském vedru aktivnější, vypracovali si dobré šance a šli výrazněji za vítězstvím. V 50. minutě Folprecht sám před Millerem mířil do středu branky a zkušený gólman jeho šanci jistě zlikvidoval.
Zanedlouho v 59. minutě však Richard Macháč po přiťuknutí Lukáše Juliše pálil zpoza vápna do šibenice a Sparta se po hodině hry ujala vedení
- 1:0.
Skóre mohl navýšit Folprecht, kterého poslal do šance Juliš, ale obránce Baster na poslední chvíli skluzem zabránil gólu. O pár minut později Juliš po přihrávce Hovorky a průniku vápnem z levé strany napálil břevno. Boleslavští se přece jen v posledních patnácti minutách zvedli a vytvořili si několik šancí na vyrovnání. Autor jediné branky Macháč dvakrát zasahoval na poslední chvíli a Sparťany podržel i brankář Staněk. Nejprve v 65. minutě zakončoval nebezpečně Štohanzl po kolmici Táborského. V 78. minutě se Horák pokoušel technickou střelou překonat Staňka, jeho úmysl však brankář přečetl a Boleslavští zahrávali rohový kop, po kterém se do dalšího zakončení hlavou dostal M. Šťastný, bohužel chyběl mu důraz. V samém konci zápasu nejprve po centru Synka pálil Štohanzl do gólman a o dvě minuty později postupoval Synek sám na brankáře Staňka, který přečetl jeho úmysl s přelobováním a konečky prstů gólu zabránil.

Sestava AC Sparta Praha U21: Staněk - Macháč, Karafiát, Deli (Hronek), Krob - Reiter (Sýkora), Hovorka, Folprecht, Kučera (Valenta) - Pouček (Juliš) - Griffiths (Tomášek). Trenér: Martin Hašek

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Miller - Šimek (55. Honc), M.Šťastný, Hošťálek, Baster - Opiela (75. D.Šťastný), Láncz - Štohanzl, Táborský, Mížič (55. Horák) - Synek. Trenér: Milan Pechanec.

Gól: 59.Macháč

ŽK: Reiter, Deli - Baster

Fanshop banner