Hattrick Tanečka na úvod mistrovské sezóny
Klub

Hattrick Tanečka na úvod mistrovské sezóny

Redakce

V prvním mistrovském utkání hraném na domácím hřišti proti Chrudimi zapomněli boleslavští mladší dorostenci na špatné výsledky v přípravě a získali tři body. Střeleckou hvězdou byl útočník Jakub Taneček, který vstřelil všechny boleslavské góly.

Začátek utkání byl z obou stran nervózní. Nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu a darovat tak úvodní branku soupeři. Ve 2. minutě zatáhl po pravé straně Pekař míč až k pokutovému území, ale jeho střílený centr nenašel adresáta. Poté hrála spíše Chrudim a snažila se dostat boleslavský tým pod tlak. To se jí do desáté minuty prvního poločasu dařilo, ale brankovou příležitost si nevytvořila. Dva nepříjemné chrudimské centry před branku nenašly spoluhráče a střela zpoza vápna skončila vedle Volkovy branky.
V 11. minutě se podařilo Boleslavským vyrovnat hru a po kombinaci Tanečka a Pekaře poprvé ohrozili branku soupeře. Ve 13. minutě hezká kombinace mezi Wolfem, Tanečkem a Pekařem vyvrcholila ideální nahrávkou na Ducha, ale ten šanci neproměnil. V 15. minutě třetí branková příležitost boleslavského týmu se zrodila po zatažení míče Kořínkem a jeho nádherným centrem před branku, kde v jasné gólové pozici Taneček tečoval Pekařovi míč a ten ho netrefil, jak by potřeboval. V 18. minutě předvedl příkladnou bojovnost Pekař, který v beznadějné situaci mezi čtyřmi hráči soupeře dokázal vybojovat rohový kop. Ve 25. minutě Boleslavští soupeře přehrávali a vytvořili si tlak, z kterého vytěžili pouze několik rohových kopů a závarů před chrudimskou brankou.

Ve 30. minutě předvedl fotbalovou lahůdku boleslavský forvard Taneček. S míčem prošel přes všechny bránící hráče jako nůž máslem a v závěru individuální akce si vychutnal brankáře Chrudimi Flídra - 1:0. Boleslavští v tu chvíli chytili druhý dech a do konce poločasu jasně soupeře přehrávali, i když bez brankového vyjádření.

Druhý poločas pokračovali ve slušném výkonu ze závěru první půle a soupeře přehrávali. V 50. minutě se řítil sám na brankáře Flídra boleslavský Pekař. Při vyběhnutí brankáře se neukvapil a povedla se mu klička, po které však z pěti metrů netrefil prázdnou branku.

Z dobré hry boleslavského družstva vytěžil 53. minutě individuální průnik Zorkler. Proklouzl mezi obránci Chrudimi do pokutového území a jeden z nich ho fauloval. Rozhodčí neváhal a po jednoznačném faulu odpískal pokutový kop. K tomu se postavil Taneček a zvýšil boleslavské vedení - 2:0.

Hned v 59. minutě po kombinaci mezi Kořínkem a Tanečkem se do slibné příležitosti dostal aktivní Pekař a tentokrát si pomohl faulem brankář Flídr. I při této situaci rozhodčí neváhal a nařídil druhý pokutový kop proti Chrudimi. Míč si vzal opět Taneček a završil svůj hattrick - 3:0.

V 63. minutě se do další brankové příležitosti řítil Kořínek a protože v dobré pozici neřešil situaci dobře, o kousek minul branku.

V 66. minutě se hodně červenal boleslavský brankář Volek, který lehkou střelu ze středu hřišti pouštěl do zámezí, ale jeho odhad nevyšel a míč se od tyčky nečekaně odrazil do branky - 3:1.

Chrudimští laciným gólem dostali chuť a cítili šanci něco ještě s utkáním provést. Vyrovnali hru a začali být nebezpeční před boleslavskou brankou. Naštěstí nedokázali žádnou akci dotáhnout do konce a jejich příležitosti končily na hranici pokutového území, kde dobře pracovala boleslavská obranná čtveřice. Hlavně Glockner si v té době připsal několik vítězných obraných soubojů v situaci jeden na jednoho. V 70. minutě zkusil střelecké štěstí z velké dálky Zorkler, ale mířil nad branku soupeře Chrudimi. V závěru utkání hráli Boleslavští již chytře a nepouštěli se do větších akcí, aby si v klidu užili první mistrovské body za zaslouženou výhru nad chrudimským soupeřem.

„Jsem rád, že jsme první utkání zvládli výsledkově. Vstup do mistrovské soutěže je vždy důležitý a pro nás po nepovedené přípravě je to velká vzpruha. Klukům jsem věřil a jsem rád, že mě nezklamali. Herně jsme místy předváděli i hezký fotbal. Myslím, že i soupeř přispěl svým dílem k dobrému utkání a na to, že se hrálo za velkého vedra mělo utkání tempo. Pochválit musím obrannou hru týmu. Směrem dopředu se mně líbil třígólový střelec Taneček a krajní záložníci Pekař a Kořínek," řekl po vyhraném utkání mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Baláž, Lukeš, Glockner, Zoubek - Scheufler (50. Zorkler) - Pekař (79. Hodbod), Duch (70. D. Luňák), Wolf (80. Vomočil), Kořínek (60. M. Luňák) - Taneček.

Góly FK MB U17: 30., 53. a 59. Taneček

Fanshop banner