Nádhernou bitvu o ligové body vyhrála Boleslav
Klub

Nádhernou bitvu o ligové body vyhrála Boleslav

Redakce

Na konci dramatické a fyzicky náročné bitvy o ligové body byla po jejím skončení spokojenější domácí Mladá Boleslav, neboť jediným, kdo překonal soupeřova brankáře byl Kúdela už v 18. minutě.

První poločas měl svižné tempo, neboť oba týmy začaly a vydržely hrát aktivně. První nebezpečnou situaci před soupeřovou brankou vymyslela Slavie. Po Juharově přihrávce se ocitl sám před boleslavskou brankou Škoda, ale jeho zakončení Šeda srazil do rohu. Vzápětí na druhé straně se povedeně uvolnil Mareš přes Čonku, s jeho tečovanou střelou si však Čontofalský snadno poradil. V 7. minutě první boleslavský roh rozehrál Šírl a po brankářově vyboxování se k míči na hranici pokutového území dostal Brunclík. Technickým obloučkem přestřelil jen o pár centimetrů.

V 18. minutě se Boleslav dostala již ke čtvrtému rohu. Po jeho rozehrání nakrátko se k přetaženému centru dostal Johana a hlavou ho poslal před branku, kde zasáhl stoper Hubáček, ale jím odhlavičkovaný míč si na vápně zpracoval Kúdela, přehodil si ho z pravé na levou a trefil se k levé tyči - 1:0.

Ve druhé čtvrthodince slávistická snaha stačila pouze na vyrovnání počtu rohových kopů, ale ne gólů. Kiselovy nebezpečné střelecké pokusy Šeda za svá záda nepustil a s centry si také poradil, nebo mu případně pomohli spoluhráči. Ve 37. minutě byli Boleslavští blízko druhého gólu. Širl se postavil k trestňáku ze strany hřiště a místo očekávaného centru levačkou vypálil na branku a trefil levou tyč.

Druhý poločas začala Slavie nátlakovou hrou, při které nepustila Boleslavské dlouhé minuty z jejich poloviny hřiště. Naštěstí vyrovnala jen počet rohů a nikoliv gólů. Po přestávce poprvé na slávistickou branku vystřelil po Šírlově centru volejem Kúdela až v 55. minutě. O chvíli později obrana Slavie zblkovala střelu Marešovi a v 59. minutě byl Ondřejka krátký na Zbrožkův pas. V 60. minutě Kúdela našel za soupeřovou obranou Sivriče a z jeho přihrávky Mareš křížnou střelou těsně minul cíl. Na druhé straně Nitrianský i Juhar přestřelili boleslavskou branku. V 68. minutě Šeda vyhrál tvrdý vzdušný souboj a jeho spoluhráči vyrazili do brejku, v jehož finále na Marešovu přihrávku před brankou Sivrič nedosáhl. Čtvrt hodiny před koncem se do boleslavské šance dral i stoper Johana, který vzápětí od vlastní branky hlavou dvakrát odvrátil nebezpečné centry, nejprve ze hry a za necelou minutu po rohu. V 77. minutě parádní Kúdelovu kolmici do vápna zpracoval Sivrič, jeho tvrdou ránu z úhlu Čontofalský stačil jen vyrazit a před dobíhajícím Marešem obránce míč odkopl. V 80. minutě přežila boleslavská defenzíva největší šanci soupeře v druhé půli. Zmrhalův centr z metru hlavou neusměrnil Kisel. V závěrečné desetiminutovce se střídaly útoky na obou stranách, v poslední minutě poslední gólovou šanci vydřel Magera pro Nešpora, ale ten se v koncovce neprosadil, pro Boleslav získal jen roh. Po jeho rozehrání zápas skončil těsnou boleslavskou výhrou.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Johana, Zbrožek, Šírl - Brunclík, Kúdela - Kysela, Mareš (84. Kulič), Sivrič (90. Nešpor) - Ondřejka (61. Magera).

Sestava SK Slavia Praha: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka (65. Zmrhal) - Petrák - Vošahlík, Jarolím (65. Tusjak), Kisel, Juhar - Škoda.

Gól: 18. Kúdela

ŽK: Zbrožek, Bořil, Kysela - Juhar, Petrák, Latka

Rozhodčí: M. Paták - Filípek, Moláček

Diváků: 3726

Fanshop banner