Generálku prohráli, ale trenér jim pro první mistrák věří
Klub

Generálku prohráli, ale trenér jim pro první mistrák věří

Redakce

Tři dny před startem nového ročníku ligové soutěže mladšího dorostu týmu trenéra Mrvíka generálka proti Teplicím nevyšla, neboť prohráli o tři góly.

Hned z prvního útoku se měnilo skóre utkání, když nejprve odražený míč špatně odkopl Procházka a hned v zápětí Vomočil. Soupeř nabídnuté šance využil a přízemní střelou odražené od tyče do sítě dal vedoucí gól již v první minutě - 0:1. Ten dal ráz dalšímu vývoji utkání a patnáct minut Tepličtí doslova obstřeloval boleslavskou branku ze všech stran. Naštěstí bez dalšího úspěchu.
Teprve v 16. minutě se poprvé dostal do šance boleslavský tým a po dobré kombinaci, která začala u Wolfa a vedla přes Kořínka k Tanečkovi, jenž nastřelil tyč teplické branky. Soupeř však i nadále udával tempo hry. Boleslavští se snažili být aktivní, bohužel soupeř důrazem a větším klidem držel častěji míč. I přesto ve 22. minutě Boleslavští rozjeli nádhernou akci. Začala u Kořínka, ten posunul míč do levé strany na Zoubka, který po zatáhnutí míče centrem našel opět Kořínka a ten z první posunul Tanečkovi, jenž dal pěkný vyrovnávací gól - 1:1.
Boleslavští rázem dostali chuť do fotbalu a chvílemi vyrovnali hru. Ve 27. minutě centr Kořínka našel Zoubka a ten hlavou mířil do brankáře Teplic. Ve 31. minutě zaváhal Vomočil a jeho nedůrazný zákrok musel napravit brankář Volek. Ve 34. minutě se dostal do střelecké pozice ze střední vzdálenosti Duch, ale teplický brankář byl na místě. V 36. minutě se Boleslavští dostali pod tlak sami, když neřešili dobře rozehrávku pod vlivem soupeřova napadání. Výborný zákrok předvedl brankář Volek.
Když už se zdálo, že první půle skončí nadějnou remízou, předvedli neuvěřitelnou věc Procházka a Duch, když nechali mezi sebou trestuhodně projít útočníka Teplic, který darovanou příležitost proměnil ve vedoucí trefu - 1:2.

Vstup do druhé půle byl na chlup stejný, jako začátek první.
Hned ve 46. minutě špatně zpracoval míč David Luňák, soupeř mu ho vypíchnul a následná střela skončila za zády brankáře Volka - 1:3
.
Další minuty patřily opět teplickému soupeři, který ovládal hru a předváděl velmi pohledný fotbal. Mohl několikrát navýšit skóre, ale buď v tom zabránil brankář Volek, nebo nemohoucnost dopravit míč do branky.
V 60. minutě Teplice proměnily standardní situaci k potvrzení vedení - 1:4.

V 64. minutě nebezpečně vystřelil Kořínek, ale trefil jen brankáře Teplic. O pět minut později jedna z mála hezkých boleslavských kombinací začala u Pekaře a pokračovala přes Kořínka, který nabídl gólovou šanci Markovi Luňákovi, ale jeho zakončení skončilo hodně mimo branku soupeře. V závěru utkání si soupeř bez obtíží jasné vedení pohlídal.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Vomočil (46. Hodbod), Lukeš, D.Luňák, Procházka (46. Kostraba) - Zorkler, Kořínek (46. M.Luňák), Wolf (65. Procházka, 75. Vomočil), Duch (65. Zoubek) - Zoubek (46. Pekař), Taneček (65. Kořínek)

Góly: 22. Taneček - 1. Výborný, 44. Horváth, 46. Flégl, 60. Farkaš

Trenér Martin Mrvík byl po utkání smutný:,,Soupeř byl v utkání jednoznačně lepším týmem. Předčil nás v důrazu, v kombinaci a hlavně v klidu na míči. Mrzí mě, že i přes herní převahu soupeře jsme mu všechny góly doslova darovali bojácností v osobních soubojích a špatnou rozehrávkou." Přesto před vstupem do mistrovské soutěže nepostrádá odhodlání a víru v úspěch: „V posledních třech dnech přípravy nás čeká hodně psychologie. Pozoruji na hráčích, že je to spíše v hlavách, než ve fotbalovém umění. Jsem přesvědčen, že kluci začátek soutěže zvládnout a začnou si věřit. V sobotu povedu do utkání tým, který vyhraje. Jsem o tom přesvědčený, jelikož práce, kterou hráči odvedli v přípravném období i přes nepříznivé výsledky si zasluhuje odměnu v podobě prvních mistrovských bodů."

Fanshop banner