Boleslavští potřebují bodovat naplno
Klub

Boleslavští potřebují bodovat naplno

Redakce

V utkání 4. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha, které se hraje v sobotu 18. srpna 2012 od 18,20 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, potřebují Boleslavští zabodovat, neboť v pěti předchozích zápasech jenom jednou vyhráli.

Po dvou vítězstvích v druhém předkole Evropské ligy nad účastníkem druhé islandské ligy Thór Akureyri upadli boleslavští fotbalisté do výsledkové mizérie. V Teplicích prohráli vstupní duel nového ročníku Gambrinus ligy 0:1 a potom ve třetím předkole Evropské ligy inkasovali prohru 0:2 v Enschede. Ve druhém kole Gambrinus ligy na domácím hřišti po prohraném poločase zachránili tři body s Českými Budějovicemi (3:2), ale v dalších dvou soutěžních zápasech opět neuspěli. Prohráli domácí odvetu třetího předkola Evropské ligy s FC Twente Enschede 0:2 a ve třetím kole Gambrinus ligy neuspěli v Příbrami, kde pouze remizovali 1:1.

Neúspěchy v následujících dvou zápasech Gambrinus ligy, doma se Slavií Praha a venku s Viktorií Plzeň, by FK Mladá Boleslav srazily do spodní poloviny prvoligového pořadí. Udržet kontakt s předními příčkami je náročný úkol pro mužstvo neustále se potýkající s mimořádně rozsáhlými absencemi zraněných hráčů.

Po téměř roční pauze zaviněné zlomeninou nohy, dvěma operačními zákroky a patřičnou rekonvalescencí se do hry pomalu vrací Lukáš Opiela. Trénuje naplno a postupně se zapojuje do zápasového rytmu i zatížení.

Marek Kulič po třítýdenním léčení poraněného zadního stehenního svalu začal s tréninkem a o jeho případném nasazení proti pražské Slavii bude rozhodovat klubový lékař bezprostředně před utkáním.

Lukáš Magera si v utkání třetího předkola Evropské ligy v Enschede narazil kostrč a bolesti mu stále ztrpčují tréninkové i zápasové aktivity. Zda bude proti Slavii hrát, rozhodne se bezprostředně před utkáním po konzultaci s klubovým lékařem.

Jan Štohanzl si v letní přípravě obnovil zranění vnitřního kolenního vazu z konce minulé sezóny a nyní už trénuje, ale o jeho případném nasazení proti Slavii rozhodne klubový lékař bezprostředně před utkáním.

Tomáš Janíček po operaci menisku, který si poranil na letním soustředění v Rakousku, trénuje už s mužstvem bez omezení, ale do mistrovského zápasu bude schopný naskočit až za dva týdny.

Jasmin Ščuk kvůli natažení úponu stehenního svalu měl nařízený absolutní klid do 16. srpna, kdy začal s lehkým vyklusáváním a tuto sobotu ještě nebude schopný nastoupit do soutěžního utkání.

Tomáš Fabián sedm měsíců po operaci kyčle začal s kondiční přípravou a do fotbalového tréninku se možná zapojí za měsíc.

Ondřej Zahustel po operaci kolena (křížový vaz) je mimo hru pro celý letošní podzim.

Jan Chramosta s operovaným kolenem (křížový vaz) vypadl z ligového fotbalu na celou podzimní sezónu, ve které se schylovalo k jeho premiéře za dospělé reprezentační mužstvo Česka.

Michal Smejkal si poranil koleno (křížový vaz i menisky) v odvetném utkání druhého předkola Evropské ligy v Akureyri a po operaci 20. srpna jej čeká půlroční rekonvalescence.

Adrian Rolko si přetrhl křížový vaz v koleni při úvodním utkání Gambrinus ligy v Teplicích a po operaci 20. srpna bude půl roku v rekonvalescenci.

Proto v úterý 14. srpna vedení FK Mladá Boleslav angažovalo zkušeného devětadvacetiletého stopera Radka Dosoudila, jenž se do Mladé Boleslavi, kde s fotbalem začínal, vrací po deseti letech se zkušenostmi získanými ve Spartě Praha, Jablonci, Slavii Praha, tureckém Denizlisporu a slovenských Artmedia Petržalka a Slovan Bratislava. Je trojnásobným slovenským mistrem (s Artmedií Petržalka 2007/08 a se Slovanem Bratislava 2008/09 a 2010/11). Navíc získal se Slovanem Bratislava slovenský pohár (2010/11). S mladoboleslavským mužstvem trénoval a pro nejbližší ligové utkání s pražskou Slavií by měl být připravený nastoupit.

Fanshop banner