Začali nejlíp ze všech v dorostenecké lize
Klub

Začali nejlíp ze všech v dorostenecké lize

Redakce

Ve středečním druhém kole dorostenecké ligy nastříleli Boleslavští hradeckému soupeři tři góly podobně, jako v úvodním zápase Pardubicím. S nejlepším skóre ze čtyř zatím neporažených družstev se usadili na čele ligové tabulky.

Od začátku utkání byli boleslavští dorostenci aktivnější, dostávali se po stranách k centrovaným míčům a zakončení. V 18. minutě centr Geisslera z pravé strany minul na přední tyči ve vyložené pozici Hodač a po něm sám před brankou nestačil na míč zareagovat ideálně Lacek a minul branku. Ve 21. minutě Křapkův centr nasměroval nekrytý Eliáš vedle branky.
Ve 24. minutě získal Hodač míče, uvolnil Lacka a ten se v pádu trefil přesně k tyči - 0:1.

Ve 35. minutě po pěkné přihrávce od Lacka běžel sám na branku Klobása, ale v poslední možné chvíli jej zablokoval obránce.
Ve 42. minutě po sérii rohových kopu Eliášův centr prodloužil Vraštil hlavou na Klobásu, který potvrdil letní střeleckou formu a do šatny odcházeli Boleslavští s dvougólovým vedením - 0:2.

Na začátku druhého poločasu měli Hradečtí nebezpečný roh a následnou střelou jejich hráč minul boleslavskou branku. V 53. minutě znovu Boleslavští předvedli pěknou akci, při které míč putoval od Lacka přes Vraštil a Klobásu ke Geisslerovi, jenž v koncovce minul branku. Za čtyři minuty se už Geissler trefil. Eliáš mu posunul míč do vápna a boleslavský obránce přesnou střelou na zadní tyč zvýšil vedení - 0:3.
V 59. minutě si rozhodčí za obranný zákrok na hranici vápna vymyslel pokutový kop proti Boleslavi a úspěšný hradecký exekutor Bönisch snížil na 1:3.

Po inkasovaném gólu si Boleslavští vytvořili z kombinačních akcí množství šancí na zvýraznění vedení, ale další góly už nepřidali. Buď technicky špatně provedli koncovku, nebo jim v tom zabránil velmi dobrými zákroky hradecký brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Výda - Geissler, Hůlka, Kozma, Křapka -Vraštil, Eliáš (88. Kubelka), Kateřiňák - Hodač (80. Holeček), Klobása, Lacek (80. Kocourek).

Góly: 59. Bönisch (z penalty - 24. Lacek, 42. Klobása, 57. Geissler

Trenér mladoboleslavských dorostenců Jiří Saňák po vítězství v Hradci Králové prohlásil: „Celé utkání jsme byli dobře organizovaní, hodně běhali a dobře kombinovali na malý počet doteků. Všichni hráči podali sebevědomý výkon, je důležité dokázat to neustále opakovat. Naše vítězství je cenné a hlavně zasloužené. Vytvořili jsme si více brankových příležitostí a soupeře přehráli. Chválím celý tým. Nejdůležitější a nejcennější vlastnost našich hráčů je ochota chtít se zlepšovat a stát se zajímavými pro profesionální fotbal."

Fanshop banner